James Murphy, BAT: Abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului, una dintre cele mai mari oportunități de sănătate publică

James Murphy, BAT: Abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului, una dintre cele mai mari oportunități de sănătate publică
Publicat: 02/06/2024, 08:00
Actualizat: 02/06/2024, 12:41

Se acordă o atenție din ce în ce mai sporită reglementărilor privind fumatul și vapatul în întreaga lume, iar în acest context este momentul să adoptăm acțiuni care să realizeze obiectivele globale de reducere a incidenței fumatului. Este nevoie de un consens global cu privire la cea mai eficientă abordare pentru a genera schimbări susținute și de durată în comportamentul consumatorilor prin abordarea de reducere a efectelor asociate fumatului pentru realizarea acestei viziuni, a declarat într-un interviu recent James Murphy, Director pentru Știință și Cercetare în cadrul BAT, una dintre cele mai mari companii globale din acest sector.

În prezent abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului este una dintre cele mai mari oportunități de sănătate publică, reprezentând o cale pentru ca sute de milioane de fumători care altfel nu ar renunța la fumat să treacă de la produsele consumate prin arderea tutunului la alternative fără fum.

Țările care au recunoscut oportunitatea pe care o reprezintă abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului și care au adoptat politici de susținere în acest sens au înregistrat un succes remarcabil în ceea ce privește reducerea ratei fumatului. SUA, Marea Britanie și Japonia înregistrează în prezent cele mai scăzute rate istorice ale fumatului, în timp ce Suedia este pe cale să se declare în acest an ca fiind prima țară nefumătoare- având sub 5% din populație care fumează zilnic – cu 16 ani înaintea obiectivului UE stabilit pentru 2040.  Renunțarea la fumat a suedezilor a coincis cu utilizarea produsului numit „snus”, care se comercializează acolo sub forma unor pliculețe cu nicotină pentru uz oral.

“Aceste transformări remarcabile au fost determinate de acceptarea pe scară largă a abordării de reducere a riscurilor din partea celor care elaborează politicile publice, a autorităților de reglementare, a oficialilor din domeniul sănătății și a consumatorilor de pe aceste piețe, permițând și încurajând fumătorii să treacă de la produsele consumate prin arderea tutunului, cum ar fi țigările, la produse pentru vapat, pliculețe cu nicotină pentru uz oral și produse din tutun încălzit sau din plante. Accesibilitatea pe scară largă a produselor care nu ard este esențială pentru succesul abordării de reducere a riscurilor,” a declarat Directorul pentru Știință și Cercetare BAT.

În plus, succesul global al abordării de reducere a riscurilor depinde și de corectarea de către guverne și autorități de reglementare a percepțiilor greșite care persistă în ceea ce privește produsele care nu implică ardere, spre deosebire de țigări, subliniază James Murphy.

“Sunt necesare eforturi mai mari pentru a contracara aceste percepții greșite – un lucru pe care BAT încearcă să îl abordeze. În postura de cea mai mare companie producătoare de produse pentru vapat din lume și din poziția de lider în categoria produselor fără ardere, ne angajăm să producem mărci inovatoare susținute de știință de clasă mondială și de standarde de siguranță și calitate a produselor de top din industrie. Abordarea noastră de reducere a riscurilor se bazează pe un număr tot mai mare de cercetări și pe o abordare bazată pe dovezi solide, care susțin convingerea noastră cu privire la profilul de risc redus al acestor produse în comparație cu fumatul, care a fost acceptată de multe instituții internaționale de sănătate publică. Publicăm cercetările noastre științifice pentru a spori înțelegerea abordării de reducere a riscurilor și pentru a crește gradul de conștientizare a părților interesate,” subliniază reprezentantul BAT.

Articol susținut de BAT

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu...
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Fiica Elenei Lasconi este internată în spital! Candidatul USR a primit această veste chiar îniante...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Călin Georgescu detonează România. Primul anunț oficial după alegeri: Acum urmează...
A murit "bucătăreasa națională". Își pierduse cele două fiice într-un singur an
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Luptele libere, printre cele mai vechi discipline sportive. Când a participat România pentru prima dată...