Chiuvetele reprezintă, fără îndoială, piesa centrală din orice bucătărie, fiind obiectul care atrage atenția atât prin designul său, cât și prin funcționalitate. De regulă, această investiție se face pe termen lung, motiv pentru care este important să alegi cu grijă modelul, materialul, dar și culoarea. Înainte de orice însă este recomandat să-ți setezi bugetul, dar și necesitățile pe care vrei să le îndeplinească acest obiect sanitar. Atunci când cumperi chiuveta, este esențial să ții cont și de dimensiunea bucătăriei, ca să se integreze perfect în spațiul tău. În cazul în care suprafața de care beneficiezi în această încăpere nu este una generoasă, detaliile de mai jos te vor ajuta să te inspiri pentru a găsi cea mai bună variantă. Iată ce chiuvete ar fi potrivite pentru o bucătărie mică!
Chiuvetele cu o singură cuvă pot fi luate în considerare pentru o încăpere cu dimensiuni reduse. Acestea nu ocupă prea mult loc, iar în funcție de modelul ales, pot aduce o notă specială în design. O astfel de chiuvetă economisește spațiu, este ușor de montat și poate fi aleasă într-o formă care să avantajeze locul în care se dorește amplasarea ei. În ceea ce privește materialul, te poți orienta, spre exemplu, către o chiuvetă din granit, care oferă un aspect natural și elegant. În plus este o alegere populară și prin prisma durabilității și esteticii sale. În cazul în care îți dorești ca acest obiect să fie încorporat în corpurile de mobilier, este bine să ai în vedere dimensiunile potrivite montării ei. Ca și culoare, o poți alege pe alb sau negru, în funcție de paleta cromatică ce predomină în bucătărie.
În cazul în care obișnuiești să gătești frecvent, poți lua în calcul și o chiuvetă multifuncțională. Astfel, aceasta poate contribui la partea funcțională, datorită elementelor cu care vine încorporată. În general, are diverse accesorii integrate, precum tocătoare, scurgătoare sau suporturi pentru vase. Avantajul este că îți optimizează locul de lucru, chiar dacă ocupă mai mult spațiu.
Pentru o cameră în care suprafața nu este una generoasă, te poți gândi și la o chiuvetă încastrată. Pe lângă faptul că se integrează armonios în spațiul dorit, acest tip de chiuvetă permite o curățare ușoară, deoarece nu există margini vizibile care să prindă resturile, scriu cei de la archipro.co.nz. În general, necesită un material solid pentru blat, cum ar fi granit sau cuarț. Printre avantajele pe care le are genul acesta de chiuvetă este că oferă un aspect elegant, modern, fără margine vizibilă. Mai poți lua în considerare pentru o bucătărie mică și alte tipuri de chiuvete, cum ar fi cele care se pot monta pe colț. O altă variantă de chiuvete pentru acest loc ar fi cele care au o formă rotundă, având în vedere că prin dimensiunile sale se încadrează armonios, dar reușesc să fie și un element special de design.
Sursa foto: pexels.com