PÂINE DE CASĂ. Secretul pâinii fără frământare în cinci minute

Publicat: 12 04. 2020, 18:08

Pâinea de casă este foarte aromată, cu crustă crocantă și cu miez moale. Este cea mai si simplă rețetă și suntem siguri că oricine va reuși. Puteți amesteca mai multe tipuri de făină: de grâu și de secară sau integrală.

Secretul pâinii fără frământare în cinci minute, recomandată de Rețete Ușoare.

INGREDIENTE:

– 365 ml de apă;

– 400 gr de făină de grâu;

– 100 gr de făină de secară;

– 4 gr de drojdie uscată;

– 1 linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați apa călduță într-un vas, adăugați drojdie, amestecați și lăsați vasul la o parte.

2. Cerneți făina într-un vas încăpător, adăugați sare și amestecați.

3. Faceți o adâncitură, turnați apa cu drojdie și amestecați rapid cu lingura. Acoperiți vasul cu folie de plastic și îl dați la loc cald pentru 2-3 ore (puteți folosi cuptorul ușor cald).

4. Tapetați baza unei cratițe de 3l cu hârtie de copt și o presărați cu făină.

5. Presărați suprafața de lucru cu făină, transferați aluatul, îl înfăinați și modelați cu mâinile un blat dreptunghiular sau rotund.

6. Împăturiți blatul în jumătate, apoi încă o dată în jumătate și adunați marginile spre mijloc.

7. Presărați pâinea cu făină și o transferați în cratiță cu marginea în jos. Faceți 3 incizii cu cuțitul, puneți capacul și lăsați aluatul pentru aproximativ 15 minute.

8. Presărați din nou pâinea cu făină, acoperiți cratița cu capac și o dați la cuptorul preîncălzit până la 190°С pentru 20 de minute.

9. După care, îndepărtați capacul și coaceți pâinea timp de încă 20-30 de minute, în funcție de cuptor.

10. Scoateți pâinea din cratiță, îndepărtați hârtia de copt, o transferați pe grătar și o lăsați să se răcească complet.

În schimbul a 5 minute pierdute, obțineți o pâinea pufoasă și foarte gustoasă.

Sursă FOTO Retete-usoare.info