Pâinea rămâne PROASPĂTĂ timp de 14 zile mai mult, fără să facă mucegai, dacă este depozitată în acest loc

Publicat: 18 07. 2024, 22:32
Actualizat: 18 07. 2024, 23:16
Foto - caracter ilustrativ:

Un brutar a susținut că pâinea poate rămâne mai proaspătă mai mult timp dacă este depozitată într-un loc neașteptat, în ciuda faptului că mulți susțin contrariul. Pâinea este un element de bază pe majoritatea listelor de cumpărături, dar este o adevărată tragedie când devine mucegăită și învechită în câteva zile.

Păstrarea pâinii poate părea la fel de simplă precum s-o puneți pe blat sau într-un coș de pâine, dar locul pe care îl alegeți în bucătărie poate face o diferență enormă în ceea ce privește cât de mult rămâne proaspătă pâinea.

Pâinea este un element de bază pe majoritatea listelor de cumpărături, dar este o adevărată durere când devine mucegăită și învechită în câteva zile. Totuși, totul se datorează modului în care îl depozitați, notează express.co.uk.

Păstrarea pâinii poate părea la fel de simplă precum s-o puneți pe blat sau într-un coș de pâine, dar locul pe care îl alegeți în bucătărie poate face o diferență enormă în ceea ce privește cât de mult rămâne proaspătă pâinea.

Emilie Raffa, brutar și creierul din spatele afacerii „Morcovul inteligent”, a oferit câteva sfaturi de top pentru a nu vă strica pâinea prea curând, subliniind că căldura de la aparatele de bucătărie este adesea vinovată pentru pâinea îmbătrânită prematur.

Ea a explicat: „Cu ani în urmă, obișnuiam să ne ținem pâinea într-o pungă de plastic, într-un sertar amplasat între mașina de spălat vase și frigider.

„Căldura în exces de la cele două aparate, plus umiditatea blocată în punga de plastic, au creat furtuna perfectă pentru creșterea mucegaiului. Totul în acel sertar era acoperit cu pete verzi – rulouri, tortilla, pâine cu stafide – ce vrei să spui!”, explică specialistul.

Pâinea de tip sandwich prosperă într-o pungă de plastic, deoarece reține umiditatea, menținând crusta moale, dar avertizează să nu sigilați punga prea strâns pentru a evita mucegaiul.

Expertul a explicat: „Pâinea de tip sandwich se descurcă bine atunci când este depozitată într-o pungă de plastic; se blochează umiditatea, ceea ce menține crusta moale. Dar prea multă umiditate va crea mucegai, așa că am descoperit că cel mai bine este să nu păstrezi punga etanșă. Răsuciți ușor capătul pentru a închide.”

Emilie sugerează că pungile de hârtie sunt soluția pentru acele rulouri de brioșă fanteziste și chifle moi, datorită respirabilității lor. Cu toate acestea, ea avertizează să nu lase prea mult aer să intre, ceea ce poate duce la învechire.