Prima pagină » Diverse » PANDEMIE. Anchetă epidemiologică la un spital din România. O asistentă s-a infectat cu noul coronavirus

PANDEMIE. Anchetă epidemiologică la un spital din România. O asistentă s-a infectat cu noul coronavirus

PANDEMIE. Anchetă epidemiologică la un spital din România. O asistentă s-a infectat cu noul coronavirus
PANDEMIE. Anchetă epidemiologică la un spital din România. O asistentă s-a infectat cu noul coronavirus / Sursă Foto: Pixabay.com

O asistentă de la Pediatria Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a fost diagnosticată cu noul COVID-19. Conform Mediafax, epidemiologii încearcă să afle dacă a intrat în contact cu copiii internaţi.

Asistenta medicală lucrează în Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost testată luni, la intrarea în tură, iar rezultatele analizelor, care au fost pozitive, au sosit marţi.

Potrivit unor surse medicale, asistenta a fost ultima dată la serviciu în data de 25 aprilie.

Conform programului de lucru din perioada epidemiei, în secţiile considerate „cu risc” , cadrele medicale lucrează 7 zile consecutiv, apoi stau acasă 14 zile.

Anchetă epidemiologică în desfășurare:

Asistenta nu avea simptome al infecţiei cu SARS-COV2, însă pentru că rezultatul testului a fost pozitiv, aceasta a fost internată în spitalul de Boli Infecţioase Craiova. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a decis ca toţi angajaţii unităţii să fie testaţi periodic.

Până acum, aproximativ 600 de cadre medicale au făcut analizele pentru depistarea COVID-19. Două asistente au fost pozitive. Testele se fac cu bani din sponsorizări întrucât procedura nu permite testarea preventivă.

Craiova urmează să aibă un spital regional:

Potrivit Ministerului Sănătății, contractul de finanțare din fonduri europene a Spitalului Regional de Urgență Craiova a fost semnat joi la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Valoarea investiției este de 2,85 miliarde de lei.

Spitalul Regional va fi construit în Craiova – Ghercești, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni. Acesta va cuprinde un complex de construcții cu 7 nivele, pe o suprafață totală construită de aproximativ 165.296 metri pătrați. Spitalul va fi dotat cu heliport și cu 1 195 locuri de parcare.

De asemenea, spitalul va avea 807 paturi, 19 săli de operație şi „va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în 7 centre, printre care și un centru de tratament pentru cancer destinat pacienților din regiunea sud-vest, cu toate dotările necesare, dar și un centru combinat pentru mamă și copil, cu 100 de paturi pentru adulți și copii, într-o clădire cu intrare separată”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Autor