În ultimii ani, angajatorii din sectorul HoReCa se plâng că nu mai găsesc oameni care să lucreze în companiile lor, dar nu prea realizează că nici condițiile pe care le oferă nu sunt cele mai atrăgătoare.
Și pentru a ilustra acest lucru ne putem uita la anunțurile de angajare. Un hotel de patru stele din Mamaia angajează cameriste și spălătorese.
Salariul este unul foarte mic, raportat chiar și la alte salarii din industrie.
Potrivit anunțului, viitoarele angajate vor avea următoarele responsabilități:
Pentru acest job sezonieri, angajatele urmează să primească 2.600 de lei pe lună, la care se adaugă bonuri de masă în valoare de 800 de lei.
În comparație cu salariul pe care îl poate încasa un shaormar, de exemplu, această remunerație pare, efectiv, o glumă, mai ales că vorbim despre un hotel de patru stele, unde tarifele pentru o cameră nu sunt deloc mici.
Potrivit unui alt anunț, un shaormar în zona Mamaia poate câștiga între 7.000 și 8.000 de lei pe lună în sezonul estival. La aceasta se adaugă transportul gratuit la ieșirea din tură, se mai arată în anunț.