Partidul Ecologist Român (PER) l-a desemnat pe Alexandru Pânișoară drept candidat la fotoliul de primar al Capitalei, la alegerile din 9 iunie. Acesta susține că un ecologist ar fi cel mai potrivit să ocupe funcția, având în vedere că problemele principale cu care se confruntă Bucureștiului sunt poluarea, schimbările climatice și termoficarea. Pânișoară consideră că are șanse reale în fața contracandidaților săi pentru că are viziune.
PER trimite în bătălia politică pentru funcția de primar al Capitalei pe Alexandru Pânișoară, după cum reiese dintr-un interviu pentru romaniatv.net. Acesta este președintele Asociației pentru Dreptul Urbanistului și este expert în urbanism, arhitectură și mediu, așa cum reiese din CV-ul său. Potrivit acestuia, problemele cu care se confruntă Capitala se învârt în jurul problemelor de mediu.
Din perspectiva unui candidat ecologist, ne confruntăm cu această problemă a poluării, a schimbărilor climatice, pentru care trebuie luate măsuri în consecință pentru a le combate. Practic toate soluțiile care ar putea să vină să îmbunătățească calitatea vieții oamenilor și calitatea serviciilor ar trebui să se facă sub această dorință de a respecta direcția și trendul impuse de la nivel internațional, să ne subordonăm acestei mișcări de combatere a poluării și schimbărilor climatice. Dacă nu ținem cont de lucrurile acestea, din păcate vom face niște investiții care poate, pe de o parte, vor îmbunătăți calitatea vieții în București, dar care vor trebui apoi refăcute pentru a fi în acord cu noile reguli internaționale.
„Bucureștiul merită mai mult, poate mai mult, are oportunități mult mai mari pe care le pierdem de fiecare dată prin decizii foarte proaste”, mai spune Alexandru Pânișoară.
Acesta a adăugat și faptul că nu e suficient să reduci posturile din administrația publică pentru a face rost de bani.
Există și alte metode strict legate de măsurile privitoare la calitatea vieții românilor.
Așa cum orice cetățean își gestionează veniturile în casă și are niște priorități, și o administrație la fel trebuie să facă. Când vorbim de economii, prima dată nu ne gândim hai să tăiem posturi sau să închidem anumite companii, ci trebuie să facem niște investiții care să fie sustenabile. Ele în sine să se poată susține și chiar să genereze venituri, chiar dacă ele nu sunt niște investiții care sunt făcute cu scopul de a produce un venit. Un exemplu concret pentru a înțelege mai bine este investiția în infrastructura de sport sprijină pe latura cealaltă a costurilor cu sănătatea populației un fapt. Dacă avem o populație sănătoasă pentru că face sport, evident că o să avem o presiune mult mai mică asupra sistemului de sănătate. Și de aici avem clar niște cheltuieli mai mici, a mai spus candidatul PER la Primăria Capitalei.
Citește și:
Florin Secară, președintele Partidului Ecologist: “Nu tot se este verde este și scump“