Peisajele de vis din inima Gorjului care ATRAG sute de turişti. Oamenii vin aici pentru traseele montane și de escaladă
This browser does not support the video element.
Turiștii care fugă de caniculă, dar şi de înghesuiala de pe plaje pot opta pentru o variantă mai „exotică”. Este vorba despre Cheile Sohodolului, din Gorj – o comoară ascunsă. Cei care ajung aici găsesc de toate: trasee de escaladă, peisaje superbe și locuri de picnic pentru cine vrea doar să se relaxeze în inima naturii.
Turiștii care au ales ca destinație de weekend Cheile Sohodolului se pot bucura de 23 de grade Celsius, apă, munte și peisaje unice. Cine caută o experiență mai intensă, de neuitat, poate să aleagă unul dintre cele 100 de escaladă care au fost ameneajate aici și care sunt perfecte atât pentru amatori, cât și pentru alpiniștii profesioniști.
Locul perfect pentru relaxare
De asemenea, sunt și trasee ce pot fi parcurse pe jos, prin pădure, și care duc în vârful muntelui, unde pot fi descoperite multe monumente ale naturii.
Locul este perfect și pentru cei care vor să se relaxeze în inima naturii, să stea lângă râul de munte, acolo unde oamenii se pot deconecta cu totul, asta pentru că nu există nici semnal la telefon. Aici sunt amenajate și locuri pentru picnic, pentru grătare și foișoare.
Stațiunea din România care rivalizează cu Alpii
În România există locuri cu peisaje la fel de spectaculoase ca în munții Alpi. Aici, turiștii pot face drumeții, ski sau se pot relaxa la cele mai inedite pensiuni. Colțul de rai se află aproximativ 80 km de municipiul Râmnicu Vâlcea.
Stațiunea care rivalizează la peisaje cu Alpii se numește Voineasa și se află la aproximativ 80 km de municipiul Râmnicu Vâlcea. Stațiunea este situată pe valea râului Lotru, în sudul munților cu același nume, la o altitudine de 600–800 metri. Comuna Voineasa este formată din satele Valea Măceșului, Voineasa (reședință) și Voinesita. Localitatea Voineasa este atestată documentar la 1 august 1496, fiind astfel cea mai veche așezare de pe Valea Lotrului.
Turiștii vin în această stațiune pentru aerul curat, lipsit de praf și alergeni și ionizarea accentuată a atmosferei, datorată pădurilor de conifere care înconjoară localitatea. Stațiunea este recomandată atât pentru odihnă, cât și pentru tratarea asteniilor nervoase, a stărilor de debilitate, de surmenaj fizic și intelectual, a anemiilor secundare, a bolilor aparatului locomotor și ale căilor respiratorii. Turiștii pot face drumeții sau ski. Cei care nu sunt pasionați de sport pot să se relaxeze la hoteluri sau pensiuni.