Perpetuarea tradițiilor arhaice la Muzeul Țăranului Român: Târgul Mărțișorului

Publicat: 29 02. 2020, 11:15

Păstrând vie tradiția mărțișorului, simbol al începutului de primăvară, Muzeul Țăranului Român găzduiește și în acesta an – în perioada 26 februarie-1 martie, orele 10-18 – Târgul Mărțișorului.

Astfel că deși ne aflăm cu două zile înainte de închiderea acestuia, publicul încă mai are ocazia să ia parte la evenimentul în care inovația, creativitatea și meșteșugul se unesc pentru a-i oferi o nouă față mărțișorului tradițional. Invitați ai târgului, studenți artiști români și meșteșugari vor încerca să readucă la viață cultul țărănesc, arhaic, punându-l într-o nouă lumină, modernă, prin creații ce pornesc de la „obiectul manufacturat și reciclat (care folosește materiile naturale devenite clasice) la amprenta unui design contemporan, banda desenată sau personaje și semne din mitologia urbană, imaginate pe o multitudine de materii neconvenționale”.

Însoțită de o oferta gastronomică variată, prin care se dorește promovarea micilor producători și a bucătăriei naturale, sărbătoarea mărțișorului de la Muzeul Țăranului Român este un bun prilej pentru cei aflați în căutarea autenticului atunci când vine vorba despre cadourile oferite celor dragi, dar și de susținere a acțiunilor cu caracter umanitar (printre participanți aflându-se și asociații, școli, fundații care sprijină categoriile defavorizare).

Prețul biletului de intrare la târg este de 8 lei pentru adulți, 4 lei pentru pensionari și 2 lei pentru elevi, studenți și persoane cu handicap.

Sursă foto: facebook.com