Prima pagină » Diverse » Persoanele peste 30 de ani, predispuse la obezitate, „se confruntă mai mult cu boala Covid-19”/ Boris Johnson, acțiune pentru combaterea obezității: Noi măsuri pentru a interzice publicitate cu produse „junk food”

Persoanele peste 30 de ani, predispuse la obezitate, „se confruntă mai mult cu boala Covid-19”/ Boris Johnson, acțiune pentru combaterea obezității: Noi măsuri pentru a interzice publicitate cu produse „junk food”

Persoanele peste 30 de ani, predispuse la obezitate, „se confruntă mai mult cu boala Covid-19”/ Boris Johnson, acțiune pentru combaterea obezității: Noi măsuri pentru a interzice publicitate cu produse

În urma admiterii sale în terapie intensivă cu coronavirus în aprilie, premierul Boris Johnson se pare că a pregătit o acțiune mai „intervenționistă” pentru a combate obezitatea britanică în lupta continuă și pe termen lung împotriva Covid-19.

La 24 iulie, a fost raportat că premierul va stabili noi măsuri săptămâna viitoare, care este de așteptat să includă interdicția de a face reclame cu junk TV înainte de ora 21:00.

De asemenea, este posibil să includă o interdicție a anunțurilor online pentru alimente nesănătoase și limite la promoțiile din magazin. Unele restaurante ar putea fi solicitate să pună etichete de calorii pe meniuri.
Domnul Johnson este convins că starea lui Covid a devenit mai gravă din cauza greutății corporale, potrivit The Independent.

Ce este definit ca supraponderal în Marea Britanie?

NHS utilizează IMC (sau indicele de masă corporală) ca măsură principală pentru a evalua greutatea unei persoane. Acesta spune că, deși aceasta nu este „exactă pentru toată lumea”, este în general cea mai fiabilă metodă.

Pentru majoritatea adulților, având un IMC între 18,5 și 24,9 înseamnă că sunteți considerat o greutate sănătoasă. Un IMC de 25 până la 29,9 este considerat supraponderal și un IMC de peste 30 de ani este considerat obez.

Obezitatea are un impact din patru persoane din Marea Britanie și 20% dintre copiii cu vârste între 10 și 11 ani sunt clasificați ca obezi. Conform ultimelor date ONS, alte 35% dintre persoane sunt considerate supraponderale.

Bărbații au mai multe șanse decât femeile să fie supraponderali sau obezi, iar persoanele cu vârste cuprinse între 65-74 de ani sunt cel mai probabil să fie supraponderali sau obezi din orice grup de vârstă.

Obezitatea face coronavirusul mai periculos?

Fiind supraponderal sau obez crește factorii de risc, incluzând diabetul de tip 2, bolile coronariene, unele tipuri de cancer, cum ar fi cancer mamar sau de colon sau accident vascular cerebral.

Persoanele supraponderale, risc mai mare de a li se agrava starea de sănătate, în cazul infectării cu coronavirus

La începutul răspândirii virusului, cu istoric de probleme coronariene sau diabet zaharat au fost identificate ca fiind o vulnerabilitate crescândă (cifrele lansate de NHS la 14 mai au arătat un sfert din pacienții cu coronavirus care au murit au avut diabet), dar obezitatea nu a fost menționată în mod explicit. .

Acum studiile preliminare au arătat că obezitatea poate face coronavirusul mai periculos

La 28 aprilie, un chestionar trimis la 166 de spitale din Marea Britanie a descoperit că din 17.000 de pacienți, cei care erau obezi – cu un indice de masă corporală (IMC) de peste 30 de ani – aveau un risc cu 33% mai mare de a muri decât cei care nu erau obezi.

Profesorul Calum Semple de la Universitatea din Liverpool, a declarat pentru The Telegraph, că persoanele cu un IMC de peste 30 de ani „se confruntă foarte mult cu boala Covid, așa că sunt mult mai predispuse să meargă la secțiile de terapie intensivă și să continue să moară”.

O zi mai târziu, pe 29 aprilie, Imperial College London a publicat o analiză suplimentară a acelorași date care arată că a fi bărbat sau obez reduce șansa de supraviețuire a infectatiilor cu coronavirus.

Apoi, pe 7 mai, pe măsură ce mai multe date apăreau, un studiu pe 430.000 de înregistrări electronice NHS de la Universitatea Glasgow a descoperit că obezitatea dublează riscul de a merge la spital din cauza simptomelor severe ale coronavirusului.

Și dacă alte condiții de sănătate legate de obezitate, cum ar fi bolile de inimă și diabetul de tip 2, ar fi fost luate în considerare, riscul ar fi și mai mare, au spus cercetătorii.

Covid-19 reprezintă mai mult o amenințare pentru tineri

Oamenii de știință sunt îngrijorați de faptul că această tendință a complicațiilor provocate de obezitate ar putea însemna că Covid-19 reprezintă mai mult o amenințare pentru tineri decât se credea anterior, ceea ce ar putea fi o problemă specială pentru regiunile cu un nivel mai ridicat de obezitate.

Un studiu apărut în jurnalul Lancet a declarat: „Când pandemia a lovit Johns Hopkins Hospital [SUA] la sfârșitul lunii martie 2020, pacienții mai tineri au început să fie internați în UCI, mulți dintre ei fiind, de asemenea, obezi. Un sondaj informal al colegilor care direcționează UCI în alte spitale din țară a dat rezultate similare.

Risc deosebit de relevant în SUA

„În acest moment, redacțiile de știri notau obezitatea ca factor de risc nedeprevaluat pentru COVID-19. Acest risc este deosebit de relevant în SUA, deoarece prevalența obezității este de aproximativ 40% față de o prevalență de șase la sută în China, 20% în Italia și 24% în Spania. ”

De ce obezitatea provoacă mai multe decese?

Studiile au sugerat o serie de motive, inclusiv faptul că persoanele cu obezitate au mai multe șanse să aibă condiții preexistente de sănătate, precum diabetul.

Federația Mondială a Obezității, care reprezintă membrii comunităților științifice și medicale, spune:

„Mai mult, persoanele cu obezitate care se îmbolnăvesc și necesită terapie intensivă prezintă provocări în managementul pacienților.De exemplu, este mai dificil să intuim pacienții care sunt obezi. Poate fi mai dificil să obții imagini de diagnostic (întrucât există limite de greutate pe mașinile de imagistică), pacienții sunt mai dificil de poziționat și transportat de personalul medical”, spune acesta.