Prima pagină » Diverse » Peste 9,5 milioane de persoane au fost vindecate de noul coronavirus. Ce continente înregistrează creșteri a cazurilor de coronavirus?

Peste 9,5 milioane de persoane au fost vindecate de noul coronavirus. Ce continente înregistrează creșteri a cazurilor de coronavirus?

Peste 9,5 milioane de persoane au fost vindecate de noul coronavirus. Ce continente înregistrează creșteri a cazurilor de coronavirus?

Peste 9,5 milioane de persoane vindecate de Sars-Cov-2, potrivit centralizării de pe platforma Worldometers.info, SUA înregistrând 1,980,432 de cazuri vindecate, urmată de Brazilia (1,570,237) și India (817,738)

Coronavirus își continuă răspândirea în întreaga lume, cu peste 15,6 milioane de cazuri confirmate în 188 de țări. Peste 636.000 de oameni și-au pierdut viața.

Unde mai cresc cazurile de coronavirus și decesele?

Europa și America de Nord au înregistrat primele focare majore în aprilie, dar pe măsură ce au început să se ușureze, America Latină și Asia au început să crească în cazuri, potrivit BBC.

America de Nord a înregistrat o reapariție a infecțiilor în ultimele săptămâni, cea mai mare parte provocată de noi focare în SUA.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că în majoritatea lumii, virusul nu este sub control și se „înrăutățește”.

Săptămâna trecută, au existat peste 200.000 de cazuri noi pe zi, la nivel global, conform cifrelor culese de Universitatea Johns Hopkins.

America Latină este acum epicentrul pandemiei

Brazilia a fost cea mai grav lovită până în prezent cu aproximativ 83.000 de decese, iar numărul de noi cazuri zilnice continuă să atingă niveluri record.

Columbia, care a înregistrat circa 7.000 de decese, și-a extins blocajul la nivel național după ce infecțiile au accelerat în mai multe orașe.

India a depășit un milion de cazuri la jumătatea lunii iulie și mai multe state au impus blocarea parțială la doar câteva săptămâni după încheierea blocajului național de două luni.

Africa de Sud și Egiptul, cele mai mari focare  din Africa

Africa de Sud și Egiptul au cunoscut cele mai mari focare de până acum în Africa. Însă ratele de testare sunt raportate ca fiind extrem de mici în unele părți ale continentului, ceea ce ar putea denatura estimările oficiale ale gradului de răspândire a virusului.

Un raport al Consiliului de Cercetări Medicale din Africa de Sud sugerează că decesul țării ar putea fi mult mai mare decât cel raportat.

Există „al doilea val” de cazuri?

Experții din domeniul sănătății consideră că Covid-19 ar putea urma un model similar, dar nu există un acord ferm cu privire la ceea ce constituie exact un al doilea val.

Deși o serie de țări au observat o creștere a infecțiilor după ce se pare că au virusul sub control, acestea pot fi încă în primele etape ale focarului. Și cazurile în creștere pot fi uneori reduse la testarea crescută.

Iranul a suferit cel mai grav focar din Orientul Mijlociu

Școli, universități și moschei și alte locuri publice au fost închise în capitala Teheran.

De asemenea, a existat o a doua creștere a cazurilor în Israel, deoarece restricțiile au fost reduse la sfârșitul lunii mai.

Australia a raportat miercuri 502 de cazuri noi, cel mai mare număr din țară de la începerea pandemiei. Orașul Melbourne a văzut marea majoritate a cazurilor noi și locuitorilor de acolo li s-a spus să poarte măști atunci când sunt în public.

Între timp, capitala Japoniei, Tokyo, a înregistrat un număr record de cazuri în ultimele zile, determinând o a doua creștere la nivel național. Guvernul a spus că o campanie de promovare a călătoriilor în țară și de a ajuta la stimularea economiei nu va include Tokyo.

SUA au înregistrat o a doua creștere a cazurilor

SUA au observat în ultimele săptămâni un număr record de cazuri noi, iar numărul morților a început să crească.

Valoarea reînnoită este determinată de focare proaspete din sudul și vestul țării, care au observat creșterea ratelor de infecție de când statele au început să reducă restricțiile de blocare la sfârșitul lunii mai.

Până în prezent, SUA au înregistrat aproape patru milioane de cazuri de virus, iar numărul morților sale se ridică la peste 140.000 – aproape un sfert din decesele raportate de coronavirus din întreaga lume.

Ce țări nu au raportat cazuri de coronavirus?

Iată câteva țări care nu au raportat până acum cazuri de coronavirus:

Kiribati

Insulele Marshall

Micronezia

Nauru

Coreea de Nord

Palau

Samoa

Insulele Solomon

Tonga

Turkmenistan

Tuvalu

Vanuatu