Vara este anotimpul în care nimeni nu își dorește să stea prea mult în bucătărie, așadar rețete simple și rapide sunt la mare căutare în acest sezon.
O plăcintă cu prune de vară poate însemna un adevărat deliciu culinar, mai ales dacă se preperă rapid, din numai trei ingrefiente.
Prunele sunt fructe delicioase și nutritive, având multiple beneficii pentru sănătate. Sunt bogate în antioxidanți, care ajută la combaterea radicalilor liberi și la reducerea stresului oxidativ din organism. În plus, prunele au un indice glicemic scăzut, ceea ce le face o opțiune bună pentru persoanele cu diabet.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spală prunele, taie-le pe jumătate și scoate sâmburii. Într-un bol, amestecă făina cu sarea. După ce ai amestecat bine, se adaugă şi apa. Aluatul format se taie în patru bucăţi egale. Prunele se călesc în tigaie până când acestea se înmoaie.
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Coace plăcinta timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea (introduci o scobitoare în mijlocul plăcintei și dacă iese curată, plăcinta este gata).
Lasă plăcinta să se răcească puțin înainte de a o tăia. Servește plăcinta cu prune simplă sau cu un glob de înghețată de vanilie sau un pic de frișcă.