Planta care nu trebuie să-ți lipsească din casă. Oferă beneficii organismului și te scapă de insecte
V-ați gândit vreodată care ar putea fi planta care nu ar trebui să vă lipsească din casă? Este vorba despre o floare care aduce beneficii organismului și, de altfel, îndepărtează insectele din locuință. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a făcut o serie de precizări legate de această plantă și se regăsesc mai jos, în articol.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a făcut o serie de precizări legată de o anumit plantă care poate să aducă multiple beneficii. Este vorba despre crăiță, planta ale cărei semințe germinează la temperaturi de peste 18 grade. Au nevoie de căldură pentru a se dezvolta rapid și, de obicei, acestea sunt plantate în perioada februarie (finalul lunii) – aprilie.
Crăița, planta care nu ar trebui să îți lipsească din casă
Crăițele pot fi o adevărată „mină de aur” la casa omului. În primul rând, poziționată în dormitor sau pe pervaz, poate ajuta la îndepărtarea insectelor (muște și țânțari). De altfel, crăițele pot fi adăugate în compot și vor oferi o altfel de aromă. În plus, scade glicemia, curăță ficatul și organismul de metale grele. Se poate consuma ceai de crăiță. Se va adăuga câte o floare la fiecare pahar de apă. Floarea poate fi utilizată și pe timpul iernii, dacă o vei pune la uscat. Se poate utiliza și ulei de crăițe pentru îndepărtarea muștelor.
„Acum este sezonul crăiţelor. Le putem pune la compot, pentru că au o aromă de nu vă vine să credeţi. Pe lângă aromă, este foarte bună pentru scăderea glicemiei, curăţă ficatul şi corpul de metale grele. Ceaiul de crăiţe este aur curat. Se pune o floare, la un pahar de apă. Puteam usca floarea şi aşa să o avem pentru la iarnă. Puteam scăpa şi de furnici, dar şi de ţânţari sau muşte. Totodată, această floare este şi un îngrășământ natural. Din uleiul de crăiţe se face şi spray-ul împotriva muştelor”, a precizat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, la Antena 3 CNN.
De altfel, există mai multe tipuri de plante de apartament care oferă beneficii. Acestea purifică aerul și înfrumusețează încăperile. Printre acestea se numără bambusul, planta „limba soacrei”, feriga, ficusul sau crinul păcii („Spathyphylum”).
Sursă foto: Pixabay, Envato