Prima pagină » Diverse » Porc, vită, pui sau pește? Care este carne care ne face mai inteligenți, potrivit medicului Vlad Ciurea

Porc, vită, pui sau pește? Care este carne care ne face mai inteligenți, potrivit medicului Vlad Ciurea

Porc, vită, pui sau pește? Care este carne care ne face mai inteligenți, potrivit medicului Vlad Ciurea

Carnea reprezintă una dintre cele mai importante surse de proteine pentru oameni, dar nu toate tipurile de carne sunt la fel. Fiecare dintre ele are diferite proprietăți, iar medicul Vlad Ciurea vine cu lămuriri în ceea ce privește cea mai bună carne pe care o putem consuma pentru a ne menține creierul sănătos.

Celebrul neurochirurg spune că un anume tip de carne are efecte foarte bune asupra creierului.

Mai exact, este vorba despre pește, iar Ciurea recomandă în special somonul, care conține cantități importante de grăsimi sănătoase, benefice atât pentru creier, cât și pentru restul organismului.

„În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol.

Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.

Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie.

Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește.

La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier’’ a declarat medicul în cadrul unei emisiuni.

Ce se întâmplă când bei vin roșu, de fapt. Expertiza surprinzătoare a medicului Vlad Ciurea

Medicul Vlad Ciurea a explicat, recent, în cadrul unei emisiuni de televiziune, care sunt, de fapt, beneficiile consumului de vin roșu. Însă, pentru ca acesta să fie bun în organism este nevoie să fie consumat cu moderație.

Celebrul neurochirurg spune că un pic de vin roşu consumat poate îmbunătăţi şi activitatea retinei, dar previne și accidentul vascular cerebral. Citește mai mult…

Recomandarea video

Mediafax
Solstițiul de iarnă 2025. Ce se întâmplă în cea mai scurtă zi a anului
Digi24
Un fost judecător al CCR explică de ce „nu e posibil” referendumul în Justiție anunțat de Nicușor Dan
Cancan.ro
Pe ce dată trebuie să plătești factura la Digi RCS-RDS, pentru a primit 10% înapoi. Este valabil pentru toți abonații din România
Prosport.ro
Mădălina Ghenea, apariție de neratat. Imaginile care le-au tăiat respirația italienilor
Adevarul
Imagini virale dintr-un avion aproape gol. Doar șapte români au zburat spre Londra
Mediafax
Romanul din 1987 care a devenit bestseller peste noapte. A stârnit o adevărată revoltă!
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
Ultimul mesaj postat de Mălina e tulburător: 'Dă-mi, Doamne, timp. Mai dă-mi un anotimp'
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Caietele secrete ale unui mare om de știință au fost dezvăluite
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Românii și preferințele culinare: Care oraș din România este „capitala șaormei”?