Carnea reprezintă una dintre cele mai importante surse de proteine pentru oameni, dar nu toate tipurile de carne sunt la fel. Fiecare dintre ele are diferite proprietăți, iar medicul Vlad Ciurea vine cu lămuriri în ceea ce privește cea mai bună carne pe care o putem consuma pentru a ne menține creierul sănătos.
Celebrul neurochirurg spune că un anume tip de carne are efecte foarte bune asupra creierului.
Mai exact, este vorba despre pește, iar Ciurea recomandă în special somonul, care conține cantități importante de grăsimi sănătoase, benefice atât pentru creier, cât și pentru restul organismului.
„În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol.
Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.
Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie.
Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește.
La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier’’ a declarat medicul în cadrul unei emisiuni.
Medicul Vlad Ciurea a explicat, recent, în cadrul unei emisiuni de televiziune, care sunt, de fapt, beneficiile consumului de vin roșu. Însă, pentru ca acesta să fie bun în organism este nevoie să fie consumat cu moderație.
Celebrul neurochirurg spune că un pic de vin roşu consumat poate îmbunătăţi şi activitatea retinei, dar previne și accidentul vascular cerebral. Citește mai mult…