Postul intermitent, un pericol pentru sănătate? Ce spun cercetătorii americani
Postul intermitent ar putea deveni un pericol pentru sănătate, susțin cercetătorii americani. În urma unui studiu, experții au descoperit că structura acestui post ar putea să dăuneze asupra organismului. Deși este des utilizat de persoanele care vor să scadă în greutate, poate să crească riscul apariției cancerului.
Postul intermitent ar putea avea efecte negative asupra organismului, potrivit unui studiu întocmit de cercetătorii americani. Deși un asemenea program oferă o serie de beneficii, primul fiind reprezentat de scăderea în greutate, cercetătorii au descoperit că postul poate deveni toxic pentru corp.
Conform unui studiu realizat pe șoareci, condus de cercetătorii americani, capacitatea celulelor stem intestinale ar putea fi stimulată să se regenere, în urma postului intermitent. În același timp, însă, ar crește riscul de cancer, în momentul în care se revine la alimentația normală, care era urmată înainte de postul intermitent. În acel moment, s-ar produce mai multe celule stem în organism.
Vezi și Dieta MEDIEVALĂ. Iată ce mâncau țăranii, nobilii și regii acum 500 – 1000 ani
Postul intermitent poate fi periculos pentru organism, potrivit cercetătorilor
Oamenii de știință susțin că apariția cancerului este favorizată de această accelerare a celulelor stem din organism. Practic, revenirea la alimentația normală, îndeosebi la consumul de carne arsă, după postul respectiv, poate favoriza apariția unor tumori sau a unor mutații genetice.
„A avea mai multă activitate a celulelor stem este bine pentru regenerare, dar prea mult dintr-un lucru bun, în timp, poate avea consecințe mai puțin favorabile. Postul este foarte sănătos, dar dacă ești ghinionist și te realimentezi după un post și ești expus la un mutagen, cum ar fi o friptură carbonizată sau ceva de genul acesta, s-ar putea să îți crești, de fapt, riscul de a dezvolta o leziune care poate da naștere cancerului”, a explicat biologul Omer Yilmaz de la Massachusetts Institute of Technology, arată stiripesurse.ro.
Sursă foto: Envato