Prima pagină » Diverse » POVESTEA lui Aurel Voicu, românul student și absolvent de master la 89 de ani

POVESTEA lui Aurel Voicu, românul student și absolvent de master la 89 de ani

POVESTEA lui Aurel Voicu, românul student și absolvent de master la 89 de ani

Aurel Voicu, care a ocupat funcțiile de primar și viceprimar în orașul Cugir timp de douăsprezece ani, demonstrează că vârsta nu ar trebui să fie invocată ca un impediment pentru a-și continua studiile.

Fostul edil împlinește 89 de ani pe 17 iunie 2024 și poate spune că a făcut ceva ce puțini români au făcut. În prezent, studentul octogenar din Alba este cel mai vârstnic student din România. Va obține masteratul la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la Facultatea de Istorie, în mai puțin de o lună. A început studiile în domeniul „Cercetarea, conservarea și valorificarea patrimoniului istoric” cu 16 colegi în 2022. Va finaliza studiile în 5 iulie, când va fi susținută lucrarea de disertație. Din cei 17 studenți, 12 au terminat masteratul.

Inginerul Aurel Voicu, care a fost admis la „fără plată” și a obținut diploma din 1968, a lucrat în uzina mecanică din oraș între 1968 și 1995. După ce s-a pensionat, a ocupat funcțiile de primar și viceprimar al orașului timp de 12 ani. S-a dedicat construirii unui muzeu la sfârșitul carierei sale politice. A luat decizia de a obține un masterat pentru a colabora legal cu o instituție culturală și pentru a obține mai multe cunoștințe despre istoria necesară dezideratului.

Studentul Aurel Voicu a fost invitat să participe la festivitatea de absolvire a Universității „1 Decembrie 1918” pe 8 iunie 2024. Toată lumea poate învăța din asta. Când l-am întrebat: „De ce faceți acest program la 88 de ani?”, a spus că are nevoie de un curator pentru un muzeu din Cugir. Daniel Breaz, rectorul Universității, a declarat: „Este o onoare pentru noi să îl avem ca absolvent al nostru”. În conformitate cu legislația în vigoare, Aurel Voicu va avea posibilitatea de a continua colaborarea cu muzeul orașului. După doi ani de absență, voi relua colaborarea cu muzeul după 5 iulie, notează libertatea.ro

Muzeul are aproape 4.000 de exponate în cinci săli. Există piese care sunt legate de cartografie din istoria orașului nostru, care prezintă istoria fabricilor de fier și oțel, artă religioasă, exponate tradiționale cu ținuta și exponate legate de 1 decembrie 1918. În plus, Aurel Voicu a adăugat: „Sunt, de asemenea, produse vechi ale fabricii din oraș, cum ar fi mașinile de cusut, mașinile de spălat, lanțurile articulate și multe altele”.