Prăpastia URIAȘĂ care a apărut din senin și i-a îngrozit pe localnici. Cum s-ar fi format „Gura Iadului”

Publicat: 21 05. 2024, 18:54
Foto: NASA

Prăpastia uriașă care a apărut din senin a fost supranumită Gura Iadului. Toți cei care locuiesc în apropierea sa se tem de cel mai rău scenariu posibil.

Situație fără precedent în satul Batagay din Yakutia, Rusia. Aici a apărut o prăpastie gigantică care se tot mărește de la o zi la alta. Localnicii se tem pentru viața lor, dar și pentru modul în care lucrurile ar putea evolua. Craterul a apărut în Rusia și generează mari îngrijorări. Localnicii spun că acest crater se mărește de la o lună la alta, iar temerile cu privire la un scenariu dezastruos sunt majore.

Prăpastia uriașă care i-a îngrozit pe localnici

Groapa este una imensă și a fost supranumită ”Gura Iadului”, conform dailyrecord.co.uk. Iar deși locuitorii au tot tras numeroase semnale de alarmă de la apariția ei, adică din 1960 și până în prezent, mai nimic nu s-a întâmplat.

Cum a apărut însă? Totul s-a întâmplat brusc. Se pare că de vină a fost dezghețul și defrișarea pădurii din zonă. Trebuie menționat faptul că zona este una extrem de umedă, dar și rece. De altfel temperaturile cu minus sunt unele normale aici.

Între timp, s-a mai făcut și o defrișare, iar lumina soarelui a lovit direct solul. În acest mod gheața s-a topit, iar treptat s-a format și o groapă, care de la an la an s-ar părea că devine din ce în ce mai adâncă.

Cât de mare este ”Gura Iadului”

Gura Iadului, mai exact craterul Batagaika, măsoară aproximativ un kilometru în lungime și 86 de metri în adâncime. Iar conform studiilor efectuate de-a lungul timpului, pământul de aici relevă soluri care datează de acum 200.000 de ani și chiar mai mult de atât.

În cazul în care alte studii vor confirma anumite detalii, aceasta ar putea fi cea mai veche zonă scufundată descoperită în Eurasia. Iar situația este incertă în contextul în care mișcarea de prăbușire nu este stabilizată și nu poate fi oprită. Iar în fiecare an, groapa crește cu aproximativ 20-30 de metri. Specialiștii spun că ritmul este unul destul de alert. Toate aceste lucruri îi îngrijorează destul de tare pe oameni, care parcă nu se mai simt în siguranță.

Nu este clar cum poate fi oprită această situație. Pe de altă parte, se fac constant expediții dar și studii în zonă, astfel încât să poată fi găsită o soluție și pentru a putea fi înțelese mai multe aspecte importante.