Prima pagină » Diverse » Preţurile în Mamaia au explodat. Cât costă o cafea de la tonomat sau o sticlă de apă plată pe litoralul românesc

Preţurile în Mamaia au explodat. Cât costă o cafea de la tonomat sau o sticlă de apă plată pe litoralul românesc

Preţurile în Mamaia au explodat. Cât costă o cafea de la tonomat sau o sticlă de apă plată pe litoralul românesc

Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc a început. Odată cu temperaturile ridicate au crescut și prețurile pe care oamenii sunt nevoiți să le plătească și pentru cele mai simple lucruri.

Cei care vin să se relaxeze pe litoral își doresc să încerce câteva feluri de mâncare specifice. Sumele, însă, nu sunt pentru buzunarele tuturor.

O sticlă de apă pe care în mod normal o cumperi cu aproximativ 3 lei, la mare nu dai sub 10 lei pe ea

Cel mai nelipsit produs de litoral este apa plată, la 0.5 litri, care costă 10 lei pe plajă și 5-6 lei în supermarket-urile din apropiere. Aceeași sticlă de apă în stațiunile din Grecia ajunge la 0,5 € ( 2,5 lei), iar în supermarket-uri 0,3 € (1, 5 lei ), diferența fiind colosală. Preț cu mult crescut față de cel din București, chiar și din Aeroportul Otopeni, unde o cafea ajunge să coste 7-8 lei, potrivit cancan.

Situația se schimbă dacă vreți să vă răsfățați cu o cafea la terasă, acolo va trebui să plătiți între 18 și 20 de lei, mai scriu jurnaliștii de la cancan.ro

Pe o plaja de fițe din Mamaia, o stică de apă de 0,75 ajunge și la 20 de lei. O sticlă de apă poate ajunge să coste și 20 de lei, iar o bucată de peste peste 200 de lei.

„O apă la 0,75 a costat 20 de lei, dar era Badoit. 100 de grame din peștele casei (biban de mare) era 28 de lei și am plătiti pentru o bucată: 200 de lei. Prețurile sunt extrem de mari, însă condițiile bune.

Angajații atenți, băuturile ți le aduc în frapieră, cu gheață. Dar, a fost dezamăgitor în dimineața de sâmbătă, când am ajuns acolo și ni s-a spus că nu mai sunt locuri libere. De ce? Pentru că erau rezervate toate șezlongurile. Atunci le-am spus: ok, noi am fost și ieri, de ce nu ni s-a spus că a doua zi este cu rezervare? Dacă eram informați, știam să acționăm în consecință. Nu au știut cum să răspundă…”, a declarat, pentru Replica, un turist.

Sticla de bere de 330 de ml nu costă mai puțin de 10 lei. Iar banala cafea, la pahar de plastc de la tonomat, oriunde între 1 și doi lei, la mare costă între 10 și 12 lei.

O cafea de la automat, în Mamaia – între 10 și 12 lei

„Pentru un pahar de cafea de la automat turiștii sunt nevoiți să scoată din buzunar între 10 și 12 lei. Preț cu mult crescut față de cel din București, chiar și din Aeroportul Otopeni, unde o cafea ajunge să coste 7-8 lei.  Situația se schimbă dacă vreți să vă răsfățați cu o cafea la terasă, acolo va trebui să plătiți între 18 și 20 de lei, scriu jurnaliștii de la cancan.ro

Turiștii sunt nemulțumiti de prețuri preparatelor din pește, precum saramură de chefal cu mămăliguță și ardei 44 lei; saramură de stavrid 42 de lei; saramură de zargadn 59 de lei; trio de pește cu sparanghel-69 de lei; orada/biban de mare la grătar cu cartof natur-49 de lei; somon la grătar 59 lei.

„Am dat pe o ciorbă, o porție de hamsii și o bere 70 de lei. Soția mea a comandat o friptură de 75 de lei, care nu a a mai ajuns pe masa noastră. Noroc că am putut lăsa mașina la o cunoștință, că dacă mai plăteam și taxa de parcare, care ajunge am auzit la aproape 100 de lei pe zi, paguba era și mai mare.

Am plătit pentru o familie cu trei membri, all inclusive, la un hotel de patru stele la Nisipurile de Aur puțin peste 3000 de lei. Nu poate fi mai rău decât ce am văzut pe litoralul românesc”, potrivit observatorulph.ro.

Weekendul acesta litoralul românesc a fost extrem de aglomerat. Peste 200 de mii de turiști au ajuns în stațiuni încă de vineri. În topul preferințelor sunt stațiunile Eforie Nord și Vama Veche. Mulți dintre turiști preferă mâncarea fast food care este mai ieftină.