Prima pagină » Diverse » Primăria Municipiului Pitești demarează proiectul „Renovare energetică a clădirii Primăriei Municipiului Pitești”

Primăria Municipiului Pitești demarează proiectul „Renovare energetică a clădirii Primăriei Municipiului Pitești”

Primăria Municipiului Pitești demarează proiectul „Renovare energetică a clădirii Primăriei Municipiului Pitești”

Primăria Municipiului Pitești anunță începerea proiectului „Renovare energetică a clădirii Primăriei Municipiului Pitești”, cod C5-B2, 1.a-1602, pentru care UAT Municipiul Pitești a obținut finanțare nerambursabilă în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR/2022) prin semnarea contractului de finanțare nr. 10662/09.02.2023.

Obiectivul general al proiectului îl constituie renovarea energetică a clădirii Primăriei Pitești în vederea reducerii consumului de energie, îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie, concomitent cu menținerea condițiilor igienico-sanitare, în conformitate cu legislația în vigoare, atât pentru angajați, cât și pentru cetățeni.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, respectiv, 09 Februarie 2023 – 09 Februarie 2025.

Obiective specifice

1) renovarea energetică moderată a clădirii Primăriei municipiului Pitești prin realizarea de lucrări
de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii și lucrări de reabilitare/modernizare a
instalațiilor de iluminat și încălzire;

2) instalarea sistemelor de climatizare și ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior;

3) echiparea clădirii cu stații de încărcare rapidă pentru autovehicule electrice, cu două puncte de
încărcare / stație.

Investiție în domeniul edilitar

Proiectul reprezintă o investiție în domeniul edilitar, cu scopul de a sprijini eficiența energetică, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice.

Proiectul este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Valoarea totală a proiectului (cu TVA) este de 11.255.117,53 lei.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele