Prima pagină » Diverse » Procurorul care a anchetat tragedia de la Colectiv va prelua și cazul de la Piatra Neamț (SURSE)

Procurorul care a anchetat tragedia de la Colectiv va prelua și cazul de la Piatra Neamț (SURSE)

Procurorul care a anchetat tragedia de la Colectiv va prelua și cazul de la Piatra Neamț (SURSE)

Zece persoane au murit sâmbătă seara în urma unui incendiu puternic izbucnit la secția ATI COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Potrivit autorităților, incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț ar fi pornit de la un scurtcircuit în rețeaua de alimentare electrică a fabricii de oxigen, 10 persoane pierzându-și viața, iar alte 7 fiind rănite.

Surse judiciare au transmis pentru GÂNDUL.ROacest caz a fost preluat de Parchetul General, iar cel care va coordona ancheta va fi procurorul Marius Iacob. Alături de el se va afla și criminalistul Mihai Ilie, cel care a fost procuror de caz în dosarul ”Colectiv”.

”Cazul de la Piatra Neamț a fost preluat de Parchetul General. De caz se va ocupa procurorul Marius Iacob. Alături de procurorul Iacob va lucra la ancheta privind incendiul  de la Piatra Neamț și criminalistul Mihai Ilie, cel care a fost procuror de caz în dosarul „Colectiv”, ne-au transmis, în EXCLUSIVITATE, surse judiciare.

Procurorul Marius Iacob | FOTO – MEDIAFAX

Directorul Unității de Standarde din cadrul ANMCS: ”Nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu”

Potrivit informațiilor furnizare de Directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț era vizat pentru anul viitor în ceea ce privește ”ciclul actual de acreditare”.

La ultima evaluare, situația SJU Piatra Neamț a fost îngrijorătoare, fiind constatate mai multe neregului, fiind vorba de ”patru indicatori cu neconformități”.

„Spitalul nu a intrat în ciclul actual de acreditare, respectiv el este vizat de-abia pentru anul viitor pentru acreditare, dar de la ultima acreditare noi ne-am uitat rapid peste niște rezultate și tocmai în zona în care instituția trebuia să asigure siguranța personalului, inclusiv a pacienților, printr-un plan de prevenire a incendiilor și evacuare a acestora, așa suna indicatorul la vremea respectivă, are patru indicatori cu neconformități, respectiv nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu, nu aveau responsabili de intervenție în caz de incendiu declanșat, nu aveau program de instruire. În fine, la ultima evaluare cam așa se prezentau, din păcate.

Acum, nu știm ce s-a întâmplat acolo. Noi vom ajunge acolo undeva mai după ce se termină anchetele, în momentul în care se mai liniștesc lucrurile și vom reevalua situația din punctul nostru de vedere. În secția ATI, ai în primul rând curent electric și surse de oxigen, iar oxigenul în contact cu orice sursă de flacără sau cu grăsime explodează”, a declarat Marius Filip la Digi24.

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele