Prima pagină » Diverse » Producătorii ne spun care este ULEIUL de măsline pe care nu e bine să îl cumpărăm niciodată. „Stai departe de asta!”

Producătorii ne spun care este ULEIUL de măsline pe care nu e bine să îl cumpărăm niciodată. „Stai departe de asta!”

Producătorii ne spun care este ULEIUL de măsline pe care nu e bine să îl cumpărăm niciodată. „Stai departe de asta!”
FOTO - Caracter ilustrativ: Shutterstock

Doi producători de ulei de măsline din Italia ne spun care este produsul de acest fel pe care să nu îl cumperi niciodată din magazine. Mai precis, ce nu trebuie să apară pe etichetă.

Skyler Mapes și soțul ei Giuseppe sunt producători de ulei de măsline. De altfel cei doi au și o mare companie, EXAU. Și tot ei sunt cei care fac aprovizionarea de pe moșia familiei situată pe coasta ionică a Calabriei din Italia.

Iar pentru ca fiecare persoană în parte să se bucure de un ulei de măsline autentic, Skyler Mapes a venit cu sfaturi în acest sens. Într-o postare pe contul personal de socializare, aceasta a dezvăluit câteva trucuri esențiale.

Totodată, ea a vorbit și despre uleiul de măsline pe care să nu îl cumperi niciodată din magazine. Este vorba despre acel tip de ulei care provine din mai multe țări. Iar acest lucru este menționat clar pe etichetă.

„Stai departe de produsele care au patru țări diferite listate pe spate, pe etichetă. Nu este nimic greșit în a cumpăra acel tip de ulei dacă asta este ceea ce doriți. Problema este că o mulțime de mărci induc în eroare. Ar putea spune și apoi întorci sticla și pe etichetă scrie Grecia, Portugalia, Italia, Argentina, și are o grămadă de țări diferite listate pe etichetă. Stai departe de asta!”, a spus aceasta.

Uleiul de măsline pe care să nu îl cumperi niciodată din magazine poate fi și cel provenit de la mărcile mari. Care este motivul? Skyler Mapes spune că în general, companiile mici se ocupă altfel de pomii pe acre îl recoltează, dar și de întreaga producție.

De cealaltă parte, companiile mari producătoare nu sunt interesate de astfel de detalii. Astfel, produsul ajunge să fie vândut în masă, iar în mare parte, puțini sunt interesați de ceea ce ajunge în final în mâna consumatorului

„Companiile mai mici au mult mai multă putere asupra pomilor pe care îi recoltează, asupra modului în care se fac lucrurile, asupra momentului în care sunt măcinate. Avem mult mai mult control. De exemplu, eu și soțul meu deținem măslini și, pe măsură ce brandul nostru se dezvoltă, putem recolta pomii vecinilor noștri sau ai mătușii noastre, astfel încât să înțelegem exact ce se întâmplă cu practicile agricole pe terenul nostru, dar și cu oamenii din jurul nostru. Acest lucru ne asigură că folosim practici agricole etice, că tratăm bine pământul și că facem totul corect”, mai spune producătoarea de ulei.

O altă recomandare e cea legată de recipient. Skyler spune că uleiul de măsline nu trebuie cumpărat dacă se află în sticle de plastic. Ele pot degrada uleiul și totodată poluează destul de tare.

FOTO – Caracter ilustrativ: Shutterstock

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele