Pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei.
Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a menționat că pensiile contributive nu vor fi impozitate.
„Vorbim de pensii speciale, pentru că s-a vorbit în media de pensiile bazate pe contributivitate”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.
După votul din Parlament, legea merge la președintele României, Klaus Iohannis pentru promulgare. Au fost 307 voturi pentru și un vot împotrivă.
Alfred Simonis a declarat că modificarea privind pensiile parlamentarilor va fi votată, mâine, în plenul reunit
Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va modifica, joi, Statutul deputaților și senatorilor în sensul impozitării indemnizațiilor pentru limita de vârstă, denumite generic „pensii speciale”.
„Pentru că în această lege (cea privind impozitarea pensiilor care urmează să fie adoptată de Camera Deputaţilor miercuri – n.r.) se face referire inclusiv la categoria parlamentari, pentru a nu exista niciun fel de dubiu de neconstituţionalitate, vă propun ca mâine (joi – n.r), în plenul reunit, să introducem acest proiect la plenul reunit strict pentru articolul care face referire la parlamentari. Aşa cum ştiţi, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Preşedintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineaţă va face şedinţă, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituţională prin care eliminăm toate pensiile speciale din România”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.
Știre inițială