Data de 10 august 2020 este marcată prin prezența a două grupuri de protestatari în Piața Victoriei. Un grup protestatează față de desfășurarea anchetei în ceea ce privește gestionarea Dosarului ”10 august”, iar un alt grup protestează față de gestionarea coronavirusului de către autorități.
În Piaţa Victoriei s-a scandat „Libertate”, „Jandarmeria apără hoţia”, „Diaspora-i cu noi” s-au afișat mesaje precum „Depolitizaţi instituţiile statului”, „Insist pentru statul de drept” şi „Vrem vinovaţii pentru jandarmiada 10 august”.
Protestatarii față de Dosarul ”10 august” au purtat măști și au încercat să respecte regulile de distanțare în timpul mitingului, potrivit Romania TV si Spot Media.
Un alt grup a afișat pancarte cu mesaje precum „Valul doi suntem noi”, „Totul va fi bine”, „Fără frică, fii patriot”, „Nu vrem puşcărie medicală”, „COVID-ul şi pandemia au distrus economia”, fiind subliniate nemulțumirile față de măsurile impuse de autoritățile române. Grupul respectiv nu a purtat măști și nu a respectat nicio regulă privind distanțarea, pentru că ei nu cred că există coronavirus, fiind așa-zișii coronasceptici sau ”covidioți”, cum li se mai spune în vestul Europei.
Coronascepticii au protestat fără masca, arătând că nu cred în virusul care a afectat o lume întreagă: „Nu vrem puşcărie medicală”.
Cei de la Declic au dus un elefant roz uriaș, de dimineață, în fața Palatului Cotroceni. Pe elefant s-a scris mesajul ”10 August. Nu uităm!”.
Și la sediul Ministerului de Interne (MAI) a avut loc, luni, un protest, persoanele participante fiind îmbrăcate în tricouri albe cu mesaje: ”Responsabilitate”, ”Democrație”, ”Libertate”, ”Justiție liberă”, ”Bună guvernare”.
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, luni, că nu are competenţa materială să judece cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul ”10 august”, procesul fiind mutat la Tribunalul Bucureşti.
„Am văzut și eu soluția, nu pot și nici nu vreau să comentez felul în care a fost instrumentat dosarul. Cred că justiția se face în tribunal, nu în stradă. Am fost la DIICOT când am fost solicitată și am încercat să ajut pe cât am putut la soluționarea dosarului. (…)
Eu îmi doresc că acest capitol să fie unul încheiat, așa cum decid judecătorii.
Cred că procurorii, care au avut toate documentele și probele, sunt cei care au putut constata ce s-a întâmplat în acea zi. Mi-e greu să vorbesc despre dosar, vreau să fiu reținută, așa cum am fost mereu.
Eu atunci am spus că sunt indicii și trebuie făcute verificări, dar mi-au fost răstălmăcite cuvintele.
Eu cred că mai am ceva de spus în politică și nu aș vrea să se discute despre Carmen Dan doar relativ la 10 august. Deocamdată mă voi implică alături de colegii mei din Teleorman de organizarea alegerilor locale. Este o situație dificilă, sunt și informații publice despre cum se negociază cu primarii, nu numai în Teleorman, dar și în alte județe. Eu mă bazez pe oamenii de partid să nu cedeze”, a spus Carmen Dan.