Peste numai câteva ore, masa de Paște va fi gata, însă sâmbătă gospodinele pregătesc preparatele delicioase. Și cum unul dintre preparatele care nu lipsesc niciodată de pe masa de Paște este friptura de miel, iată o rețetă de pulpă de miel cu care nu vei da greș niciodată, explicată de chef Sorin Bontea.
Chef Sorin Bontea prezintă o rețetă simplă de pulpă de miel la cuptor într-un videoclip publicat pe YouTube, perfectă pentru masa de Paște.
Ingrediente:
Sare, piper, 4-5 căței de usturoi, piper boabe, aproximativ 300 ml de vin roșu sec, foi de dafin, puțină apă, ulei de măsline, o sfeclă și jumătate, o țelină, 4 morcovi, păstârnac, cimbru și miere.
Mod de preparare:
Se condimentează pulpa de miel cu sare și piper, se așază într-o tavă și se unge cu ulei de măsline. Ulterior, se adaugă usturoi, piper boabe, vin roșu sec, foi de dafin și puțină apă în tavă. Pentru a obține o crustă frumoasă, se unge pulpa cu ulei de măsline.
Separat, se condimentează legumele cu sare, piper măcinat și cimbru, se amestecă cu miere și ulei de măsline și se pun într-o altă tavă.
Apoi se mai adăugă aproximativ 200 ml de ulei de măsline și miere. Tava cu legume se pune la cuptor împreună cu cea cu miel și se coc timp de cel puțin o oră, la 160-170 grade Celsius.
Citește și: Cum să prepari cel mai gustos DROB de miel. Rețeta din caietul bunicii