Puțini români procedează CORECT! Care sunt cele 8 legume care nu trebuie ținute în frigider
Specialiștii au identificat un număr surprinzător de alimente care nu trebuie păstrate la frigider. Când vine vorba de despachetarea alimentelor, puțini dintre noi verifică sfaturile de pe pachet și le pun direct în dulap sau frigider. Însă această neatenție ne poate costa sănătatea.
Frigiderul este un aparat electrocasnic foarte important din bucătăria noastră. Datorită lui, avem posibilitatea de a ne răci mâncărurile, permițându-le să rămână proaspete mai mult timp. în plus, economisim timp, bani și reducem riscul de a mânca alimente stricate.
Mai jos vei găsi o lista cu alimente care nu sunt făcute pentru a fi ținute în frigider, deoarece pot afecta sănătatea – această lista ne-ar putea salva viață!
Nu ar trebui să păstrezi aceste alimente în frigider
Când vine vorba de despachetarea alimentelor, puțini dintre noi verifică sfaturile de pe pachet și le pun direct în dulap sau frigider.
Aparent, mulți dintre noi depozităm multe alimente greșit, iar acest lucru poate afecta gustul și durata alimentelor și, prin urmare, sănătatea noastră. O surpriză imensă pe lista de produse care nu ar trebui să să fie ținute în frigider este castravetele. Acest lucru poate părea ciudat, deoarece multe persoane adoră să mănânce castraveți reci, pentru că sunt foarte răcoritori în zilele călduroase de vara.
De fapt, aerul rece poate accelera procesul de putrefacție. În cazul castraveților, acest lucru este dăunător.
Alimente care pot fi păstrate la frigider și la temperaturi scăzute:
Fructe: caise, mure, afine, zmeură, căpșune, cireșe, smochine, struguri, fructe feliate, salată de fructe.
Legume: fasole verde, morcov, ridiche, varză, conopidă, spanac, țelină, broccoli, legume feliate.
Alimente care nu pot fi păstrate la frigider sau la temperaturi scăzute:
Fructe: mere, avocado, banane, kiwi, lămâi, mango, portocale, piersici.
Legume: castraveți, vinete, usturoi, ghimbir, ardei, cartofi, roșii, dovlecei.