Prima pagină » Diverse » Radu Anton Roman are cea mai bună rețetă de castraveți de vară în SARAMURĂ. Ingredientul secret care îi menține tari chiar și peste iarnă

Radu Anton Roman are cea mai bună rețetă de castraveți de vară în SARAMURĂ. Ingredientul secret care îi menține tari chiar și peste iarnă

Radu Anton Roman are cea mai bună rețetă de castraveți de vară în SARAMURĂ. Ingredientul secret care îi menține tari chiar și peste iarnă

Castraveții de vară în saramură sunt un deliciu în această perioadă. Regretatul Radu Anton Roman ne-a lăsat moștenire o rețetă prin care castraveții rămân tari chiar și peste iarnă.

Trebuie doar să nu uităm de un mic „ingredient secret”, care ajută la acrirea castraveților.

Rețeta de castraveți de vară în saramură a lui Radu Anton Roman

Radu Anton Roman dă reţeta de castraveţi de vară în saramură în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Iată ce scria autorul: „Principala condiţie a valahului ce pune murături şi vara: prospeţimea! Deci, să fie castraveţii tari, mici, lucioşi, să respire sănătate şi tinereţe”.

Și, dacă avem un astfel de produs, musai să-i exploatăm la maximum potențialul, nu-i așa?!

Ingrediente pentru saramura de castraveți:

  • 5 kg castraveciori;
  • 2 linguri de sare la 1 litru apă;
  • 2 căpăţăni de usturoi;
  • câteva crengi de mărar uscat.

Cum se prepară, potrivit rețetei lui Radu Anton Roman:

„Castraveciorii se potrivesc în borcan (unii le taie capetele, să se mureze mai repede) cu căţei de usturoi pe ici, pe colo şi se căpăcesc cu crengi de mărar. Apa cu sare se pune la fiert şi, după ce a clocotit câteva minute, se lasă să se limpezească. Se toarnă zeama, un pic răcită, şi se leagă borcanul”.

Beneficiile castraveților de vară în saramură

Castraveții murați sunt un aliment fermentat natural, așadar conțin bacterii benefice care pot sprijini sănătatea intestinelor. Probioticele ajută la menținerea unui echilibru sănătos al florei intestinale, ceea ce poate îmbunătăți digestia și sistemul imunitar.

Castraveții sunt o sursă bună de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, care este importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor, și vitamina A, care este esențială pentru sănătatea ochilor și a pielii. De asemenea, conțin potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și la funcționarea musculară.

Citește și:

Rețeta pentru cei mai gustoși castraveți murați făcuți fără OȚET. Ingredientul secret pe care puține gospodine îl folosesc

De ce este bine să bei apă cu CASTRAVETE. Băutura este considerată „magică” de către cei care o consumă

Autoritățile germane au confiscat 330 de kilograme de heroină ascunse în castraveți murați

Truc INCREDIBIL! Cum să curăți vinetele coapte rapid, ușor și fără efort

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele