Reacția lui Elon Musk după ce un furt de informații de la Tesla a fost dejucat de FBI. Un spion rus venit în SUA ca „turist”, arestat

Publicat: 29 08. 2020, 21:59
Actualizat: 29 08. 2020, 22:02
Tesla a anunțat cea mai rapidă mașină de serie din lume: Viteza maximă 320 km/oră și sprintul 0-100 sub 2 secunde / Sursa FOTO: https://live.staticflickr.com

Proprietarul Tesla, Elon Musk, a confirmat că softurile gigantului auto au fost ținta unui atac ransomware „serios”, care a fost dejucat de o investigație a Biroului Federal de Investigații din august, scrie Newsweek.

Un spion rus a încercat să influențeze un angajat Tesla

Salariatul Tesla, care vorbea rusește și nu era cetățean american, nu a acceptt banii. Mai mult decât atât, a contactat FBI și a organizat un filaj pentru a-i dejuca planul celui care încerca să-l recruteze.

Potrivit sursei citate, un spion rus a încercat să-l mituiască cu suma de 1 milionde dolari pe unul dintre angajații Tesla, pentru ca acesta să viruseze sistemele fabricii „Gigafactory” din Nevada.

Spionul de 27 de ani a venit special din Rusia în Statele Unite, l-a dus pe angajatul Tesla la restaurante și baruri și s-a lăudat că are experiență în asemenea operațiuni.

Totuși, agenții FBI au ascultat conversația și, când cetățeanul rus se pregătea să plătească un avans din milionul de dolari, l-au arestat.

Deși complotul a eșuat, Musk a declarat joi: „A fost un atac serios”.

Elon Musk i-a mulțumit angajatului printr-un mesaj pe Twitter. A scris că apreciază mult, deoarece a fost o amenințare serioasă.

Elon Musk a prezentat „cyberporcul”, animalul cu un cip implantat în creier. Procesorul permite comunicarea între corp și computer

Elon Musk a prezentat – sâmbătă – „cyberporcul”, care are un cip implantat în creier, procesor care permite comunicarea între corp și computer.

Subiectul este un porc pe nume Gertrude, care a trăiește de două luni cu implantul de dimensiunea unei monede.

Microcipul are fire foarte mici, mai subțiri decât un fir de păr, care sunt legate de zonele creierului responsabile pentru mișcare și simțuri.

„Avem un porc sănătos și fericit, inițial timid, dar foarte energic. Are implantul de două luni”, a spus Musk, potrivit The Guardian.

Prototipul doar citește semnalele cerebrale, dar Elon Musk ar vrea ca Neuralink să fie ceva demn de science fiction – purtătorul implantului și-ar putea chema Tesla cu puterea gândului sau ar putea salva și retrăi amintiri.

Co-fondată de Musk în 2016, Neuralink îşi propune să implanteze interfeţe wireless creier-computer care includ mii de electrozi, în cel mai complex organ uman, pentru a ajuta la vindecarea unor afecţiuni neurologice precum Alzheimer, demenţa şi leziunile măduvei spinării.