Prima pagină » Diverse » Reacția virală a acestui englez, după ce a mâncat SARMALE pentru prima dată, într-un restaurant din Cluj-Napoca

Reacția virală a acestui englez, după ce a mâncat SARMALE pentru prima dată, într-un restaurant din Cluj-Napoca

Reacția virală a acestui englez, după ce a mâncat SARMALE pentru prima dată, într-un restaurant din Cluj-Napoca

Nu de puține ori se întâmplă ca străinii să nu-și poată ascunde emoțiile atunci când mănâncă românește la restaurantele cu spefici de la noi. Este și cazul acestui englez, care a consumat sarmale pentru prima dată, într-un local din Cluj-Napoca.

Turistul recunoaște că țara noastră este în top atunci când vine vorba de peisajele naturale.

Dar, se pare că ne calificăm și la gastronomie. Cel puțin asta ne dă de înțeles reacția sa după ce a mânca sarmale pentru prima dată.

„Oh, my God!”

Venit în vizită în România, englezul a mers la Cluj, iar aici și-a făcut drum spre unul dintre multele restaurante cu specific. A comandat mai multe feluri de mâncare, însă de departe s-a văzut că cel mai mult i-au plăcut sarmalele. „Oh, my God! Mi s-a făcut pielea de găină”, a spus turistul, încântat de gustul acestui preparat.

Îndemnat să guste și băuturile românești, a cerut țuică și vișinată, iar reacția sa a fost aceeași.

„După trei țuici, o să vorbeşti perfect limba dacilor”, i-au scris românii la comentariile de pe pagina de Facebook. „E simpatic englezul…aici, în Dublin, numai chinezariile sunt bune, până am adus câțiva irlandezi să mănânce românește…după…nu mai pot scapa de ei”, a povestit cineva.

Un altul l-a avertizat: „O să devii un român grăsuț. Dar, chiar ești simpatic! Iar la cum ne faci reclamă, cred că se întorc și românii noștri înapoi, acasă. Și vom avea și englezi adoptați, pe aici. Să-ți fie de bine!”.

CITEȘTE ȘI:

REACȚIA unui turist american în România pe o pajiște plină de vaci: „Mi-au dat doar un băţ, trebuie să ducem vacile acasă”

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele