Rețeaua de lobby și influența „Made în China” a lui Coldea! Fostul prim-adjunct al directorului SRI făcea jocurile companiilor chinezești în România!

Rețeaua de lobby și influența „Made în China” a lui Coldea! Fostul prim-adjunct al directorului SRI făcea jocurile companiilor chinezești în România!
Publicat: 18/06/2024, 14:15
Actualizat: 18/06/2024, 15:55

România TV a analizat, punctual, „jocurile” făcute de Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, în favoarea companiilor chinezești cu afaceri în România.

Cameleonic și mereu interesat de orice oportunitate care îi putea genera sume de ordinul sutelor de mii de euro sau chiar milioanelor, Florian Coldea nu s-a dat în lături de la absolut nimic când a fost dat afară din SRI și s-a aruncat cu brațele deschise în apele tulburi ale afacerilor companiilor chinezești în România, notează România TV.

Deși linia de viziune, atât americană, cât și europeană, este nu încurajeze business-ul în domeniile strategice cu companiile “de stat” chineze, generalul Coldea n-a avut nicio reținere în a-și folosi întreaga rețea de relații, șantaj și interese pentru beneficiul companiilor din China. Astfel în ciuda politicii statului român, Coldea a început cultive relații privilegiate cu Ambasada Chinei și cu o serie de companii chinezești, funcționând ca agent de influență al unei puteri străine în România, consultant și intermediar al intereselor chinezești.

Acum, odată cu anchetarea generalului mafiot, încep iasă la iveală toate ramificațiile afacerilor sale, mai scrie România TV.

  • Surse convergente arată Florian Coldea vizita extrem de des Ambasada Chinei și dezvolta relații neprincipiale cu oficialii chinezi. Participa la dineuri ale ambasadei, dar și la întâlniri discrete.
  • Toate aceste activități au făcut obiectul interesului informativ al unor parteneri din NATO, extrem de îngrijorați de posibilele riscuri contrainformative pe care aceste contacte între fostul șef operativ al SRI și oficiali chinezi le ridica.
  • Practic, despre apropierea periculoasa dintre Coldea, un general SRI care a avut acces la foarte multe secrete de stat, și oficiali chinezi începuseră se îngrijoreze și afle chiar și serviciile secrete din alte țări membre NATO.
  • Întreaga activitate comercială a companiilor mamut chinezești fiind ținută sub atenta observație de serviciile secrete europene, dar mai ales de cele americane.

Cum au început relațiile “made în China” ale lui Coldea? Din câte am aflat, se pare generalul a fost cel care a făcut primul pas, contactându-l pe cetățeanul chinez Wang Yan și s-a prezentat foarte nonșalant drept consultant al companiei Romelectro S.A.

La prima întâlnire cu afaceristul chinez Wang, Coldea a venit însoțit de “pușculița, Mirona Filipoiu, Coldea și doamna Filipoiu fiind cât se poate de interesați de niste contacte de la diverse companii chinezești din România. Ceea ce aparent păreau niște relații comerciale inocente, de fapt, ascundeau începutul unor contacte strategice ale lui Coldea cu înalți oficiali ai Partidului Comunist Chinez.

Cazul școală: Coldea – Filipoiu – Wang și compania de energie regenerabilă Jolywood!

Coldea a reușit -i aducă anul trecut pe chinezi în zona sa de interese și legături printr-o întâlnire de afaceri intre Romelectro, companie puternic infiltrată de oamenii generalului, și compania din China, tot cu afaceri în energie, Jolywood.

Într-o fotografie de la anunțarea acestei colaborări se pot vedea toate personajele cheie: în colțul din stânga apare Chinezul Wang Yan, în centru Mirona Filipoiu și în stânga acesteia președintele și fondatorul Jolywood Lin Jianwei pe care Coldea personal l-a “curtat” și abordat pentru a-l aduce în România.

Despre evenimentul și cooperarea între Romelectro și compania de energie solară și regenerabilă Jolywood nu ar fi prea multe de spus, decât faptul este un alt domeniu unde UE și SUA au fost destul de clare atunci când au decretat vor excluderea companiilor din China din astfel de domenii strategice, mai ales în relație cu companiile de stat.

Fondatorul companiei Jolywood (Taizhou), Solar Technology Co.,Ltd. este, așa cum era de așteptat, un om al Partidului Comunist Chinez, care a fost, de-a lungul timpului, CEO sau director general în mai multe companii importante din China din diferite domenii de activitate: transport, energie, construcții.

Ca  dovedim și mai clar legăturile lui politice cu China – notează România TV, Lin este Deputat al celui de-al 15-lea Congres al Poporului din orașul Changshu, președinte al Camerei de Comerț Taizhou din Changshu și membru al celui de-al 7-lea CPPCC al orașului Quzhou. CPPCC este condus de nimeni altul decât de liderul chinez Xi. Cu genul acesta de înalți demnitari chinezi a avut Coldea legături speciale. De ce? În beneficiul cui? Asta rămâne de aflat.

Alt caz școală: Huawei în România! Cum ajuta Coldea compania chineză cu susținere mediatică și informativă!

În ultimii ani UE și SUA și instituțiile statului român au făcut demersuri pentru a bloca interesele chinezești care pot aduce amenințări siguranței naționale. Printre acestea, un caz aparte l-a avut compania Huawei, care a fost exclusă de la orice licitație 5G din Europa și din România. În tot acest timp, Florian Coldea muncea din greu împotriva intereselor României, susținând cum putea mai bine compania chineză, atât mediatic, cât și informativ.

Astfel, prin intermediul companiei de PR SmileMedia, aflată în orbita prietenei și asociatei sale Mihaela Nicola, generalul Coldea a împins în media online romanesca (cel mai vizibil exemplu fiind site-ul Hotnews), pe bugete uriașe, promovarea intereselor companiei Huawei.

În ultimii ani s-au publicat sute de articole de propagandă ale companiei Huawei care a folosit platforma Hotnews prin intermediul SmileMedia. Rețeta și aici era clară. Coldea lua bani de la Huawei și le promitea înlesnirea afacerilor în România în timp ce îi promova agresiv prin evenimente, articole și publicitate de tot felul pe care i-o asigura prietena lui Mihaela Nicola.

Una dintre cele mai vizibile “comenzi” a Huawei instrumentată de generalul Coldea a fost articolul “Huawei proclamă victoria împotriva sancțiunilor americane după un an cu venituri peste așteptări” – publicat în Hotnews la finalul anului 2023.

Despre relația Hotnews – SmileMedia și interesele lui Coldea, sunt relevante o serie de fotografii ale doamnei Alexandra Ciordas, Director SmileMedia, fosta Hotnews, și care se ocupă de promovarea Huawei.

În fotografiile realizate la o petrecere organizată de SmileMedia pentru Huawei se poate vedea anvergura relațiilor și a oamenilor implicați în caracatiță chinezească a lui Coldea.

În mod straniu, notează România TV, având în vedere implicarea companiei SmileMedia în susținerea directă a Huawei în România, în fotografii apar Mihaela Nicola, un om cheie din industria de publicitate din Romania, Cristian Pantazi (fost Hotnews, actual g4media.ro), Cosmin Savu, și alte personaje satelit utilizate de Coldea pentru a promova interesele sale personale. Ghinion, în acest caz interesele personale ale lui Coldea reprezentau de fapt interesele Chinei în România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Perle la Bac 2024: "Din păcate, eu am învăţat doar poezia Luceafărul"
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni...
Zodiile care trec prin cea mai bună perioadă a vieții. Norocul le răsare la fiecare...
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
În ce țară a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile?
×