Rețeta de ardei umpluți de post este la îndemână oricărei gospodine care dorește să gătească un preparat delicios și sănătos.
Există viață și fără carne, iar rețeta de ardei umpluți de post „exclamă” acest lucru. E o rețetă simplă, se prepară ușor, iar rezultate e delicios.
Timpul de pregătire este de 15 minute, timpul de gătire de 60 de minute, pentru 9 porții. Astfel, un total de 75 de minute de muncă în bucătărie.
Tăiem căpăcelele și golim ardeii de semințe, apoi îi spălăm bine.
Tocăm ceapa și ciupercile, apoi dăm morcovii pe răzătoare.
Călim ceapa, în puțin ulei, apoi adăugăm morcovii și ciupercile. Condimentăm cu sare, piper și cimbru.
Adăugăm și orezul, spălat și strecurat, peste care turnăm aproximativ 500ml apă sau supă de legume. Lăsăm să fiarbă, la foc mic, pentru aproximativ 10-15 minute.
Când orezul este bine legat, suficient de consistent, oprim focul și îl lăsăm să se răcească puțin.
Umplem ardeii cu orezul răcit și îi așezăm într-un vas termorezistent. Acoperim ardeii cu capacelele pe care le-am taiat. Peste ardei punem roșiile pasate, ulei, cimbru, sare, piper și o jumătate de cană cu apă călduță, dacă este necesar.
Dăm ardeii la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute.
De miercuri, 15 noiembrie, s-a intrat în Postul Crăciunului, care va dura până pe 24 decembrie. În această perioadă, mulți români țin post, adică renunță la produsele de origine animală.
De multe ori, mâncărurile tradiționale de post, precum varza sau fasolea pot deveni „plictisitoare” și căutăm ceva mai special.
Pastele, de exemplu, sunt un fel de mâncare mai deosebit. Dar se poate să folosim rețete de paste în post, fără carne, brânză sau parmezan?
Sursa foto: Captură YouTube (caracter ilustrativ) / Canal „Alina în bucătărie”