Prima pagină » Diverse » REȚETA de castraveți murați care va surprinde pe oricine o încearcă.

REȚETA de castraveți murați care va surprinde pe oricine o încearcă.

REȚETA de castraveți murați care va surprinde pe oricine o încearcă.
Woman canning vegetables in jars in the kitchen. Selective focus. Food.

Pregătirea pentru iarnă este în toi. Cei mai mulți români respectă cu sfințenie tradiția de a pune legume la murat, folosind rețete care au fost transmise din generație în generație. Pe vremuri, murăturile erau mult mai complicate și necesitau mai multă atenție și grijă decât astăzi, când se pun cu puține ingrediente.

Ingredientele necesare pentru această rețetă de castraveți murați care datează din anii 1700 Această rețetă a apărut pentru prima dată în „American Cookery” scrisă de Amelia Simmons în 1796, potrivit Click. Nucșoara, cuișoarele și alte condimente au dat murăturilor un gust unic, iar ghimbirul, unul dintre ingredientele nelipsite, l-a îmbogățit. Toți cei care doresc să se aventureze în trecut sunt încurajați să o facă cu această rețetă specială.

Utilizând această rețetă veche, trebuie să preparați castraveții murați cu următoarele ingrediente:

1,4 kg castraveți tăiați, dacă doriți

două căni de apă

2 căni de oțet alb rafinat

4 linguri sare pentru murături

1/4 dintr-o cană de zahăr alb

patru căței de usturoi

2 lingurițe de semințe de muștar

4 frunze uscate de dafin

O sută de căpățâni de mărar

2 nucșoare mari

1 linguriță de combinație de boabe de piper

12 cuișoare complete

Ghimbirul proaspăt tăiat în felii fine

Mod de preparare: Borcanele pentru murături trebuie spălate și curate. Fie un cuptor preîncălzit, fie o mașină de spălat vase pot face acest lucru. Spalați castraveții cu un jet de apă rece și apoi puneți-i într-un castron cu apă rece și câteva cuburi de gheață pentru a-i face crocanți. Se lasă la rece timp de trei până la patru ore.

Apa, oțetul și sarea de murături trebuie amestecate într-o cratiță. Se adaugă zahărul alb și se amestecă cu forță până când sarea și zahărul se dizolvă complet. Atunci când totul este amestecat, se pune compoziția pe foc timp de cinci până la șapte minute, asigurându-vă că nu se fierbe.

Se adaugă câteva semințe de muștar, o frunză de dafin și doi căței de usturoi în fiecare borcan care este sterilizat. O căpățână de mărar, nucșoara întreagă, feliile de ghimbir, cuișoarele și piperul boabe se amestecă apoi.

Toarnă lichidul fierbinte peste castraveți până când sunt complet acoperiți. Se închid ermetic borcanele și se lasă la răcit.

Cu ce pot fi serviți castraveții murați? Această rețetă poate fi folosită pentru a face pilaf, piure de cartofi, tocănițe sau gulaș, printre alte preparate tradiționale românești. Cineva ar putea încerca să le folosească în o salată de boeuf dacă își dorește ca această experiență culinară unică să fie completată cu castraveți.