Chifteluțele marinate sunt mâncarea pe care o adoră copiii și asta mai ales pentru sosul minunat care completează acest preparat. Simplu de făcut și delicioase, chifteluțele marinate sunt o alegere inspirată în orice moment.
Dar rețeta pe care o dezvăluim azi are un sos care merge folosit pentru mai multe feluri.
Chifteluțele marinate pot fi consumate atât la prânz, cât și seara, fie în anotimpurile mai reci, fie când afară este cald.
Cu o aromă dulce-acrișoară și un sos de minune, aceste chifteluțe sunt preparatul preferat al celor mici.
Ingrediente pentru chiftele:
Ingrediente pentru sos:
Amestecați carnea de vită și cea de porc într-un castron larg, apoi tot aici adăugați cartofii fierți și pisaţi, ouăle întregi, morcovii dați pe răzătoare, pâinea înmuiată puțin în lapte, ceapa tocată mărunt şi mărarul tocat.
În palmele ușor umezite, formați biluțe de chiftele. Dimensiunea nu contează, este în funcție de preferința fiecăruia. Apoi, dați chifteluțele prin făină.
Pregătiţi tigaia, încingeţi uleiul şi puneţi la prăjit chiftelele. Se întorc după ce nu mai sfârâie uleiul, semn că s-au prăjit pe acea paret.
Chifteluțele marinate merg de minune cu un piure de cartofi sau brocoli, dar sunt perfecte și cu paste sau orez.
Poftă bună!