Paștele se apropie cu repeziciune, iar începând de astăzi, gospodinele încep să facă pregătirile pentru masa de Înviere.
Și pe lângă ouăle roșii, ciorba și friptura de miel sau pasca, de pe mesele românilor nu poate lipsi cozonacul.
Chef Cătălin Scărlătescu a povestit, pe vremea când era jurat la emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1, cum prepară el cozonacul.
Pentru cozonac veți avea nevoie, potrivit bugetul.ro, de următoarele ingrediente:
Este extrem de important să folosiți cantitățile exacte din rețetă. Pentru a vă ajuta, cel mai bine ar fi să vă folosiți de un cântar de bucătărie.
Într-un bol înalt, amestecați cele 60 de grame de drojdie cu 100 mililitri de lapte. Puneți și 3 linguri de făină, o linguriță de zahăr. Amestecați până când compoziția se omogenizează. Lăsați aluatul la dospit până se face dublu, poate dura și o oră.
puneți într-o oală laptele la foc, zahărul, păstaia de vanilie până când zahărul se topește. Mai aveți nevoie de un recipient în care amestecați gălbenușurile cu un praf de sare. Treptat, adăugați făina, în timp ce mestecați, dar și lapte, până se topește totul. Adăugați unt, bucățele de portocală, coaja rasă de la o lămâie.
Umplutura se face din ciocolată topită, nuci mărunțite și rahat. Se amestecă bine ingredientele, se pun pe aluat, apoi se rulează și se împletesc. După ce îl puneți în forme, îl ungeți cu ou și puteți presăra și zahăr.
Rezultatul se pune la cuptor circa două ore, la 160 de grade. Temperatura ar trebui să fie setată la 140 de grade treptat, pe măsură ce se coace.
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chefi din România, iar prețurile la restaurantul său sunt destul de piperate.
Și, odată cu apropierea Paștelui, restaurantul lui Scărlătescu oferă și produse tradiționale specifice acestei sărbători, dar oferta nu e neapărat pentru toate buzunarele.
Cu toate acestea, se pare că meniurile de la restaurantul său, X Chef by Cătălin Scărlătescu, sunt destul de căutate, arată Fanatik.
Scărlătescu face tot posibilul pentru a le oferi clienților experiențe culinare deosebite, iar cei care nu vor să stea prea multă vreme în bucătărie comandă preparatele tradiționale de la el. Citește mai mult…