Prima pagină » Diverse » REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său

REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său

REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său
Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său

Paștele se apropie cu repeziciune, iar începând de astăzi, gospodinele încep să facă pregătirile pentru masa de Înviere. 

Și pe lângă ouăle roșii, ciorba și friptura de miel sau pasca, de pe mesele românilor nu poate lipsi cozonacul.

Chef Cătălin Scărlătescu a povestit, pe vremea când era jurat la emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1, cum prepară el cozonacul.

Cum face Cătălin Scărlătescu cozonac

Pentru cozonac veți avea nevoie, potrivit bugetul.ro, de următoarele ingrediente:

  • 1 kg făină;
  • 450 ml lapte;
  • 200 g rahat;
  • 500 g nucă;
  • 250 g zahăr;
  • 1 păstaie vanilie;
  • 300 g unt;
  • 150 g ciocolată;
  • 30 g portocală confiată;
  • 30 g coajă de lămâie;
  • 5 ouă proaspete;
  • 60 g drojdie.

Este extrem de important să folosiți cantitățile exacte din rețetă. Pentru a vă ajuta, cel mai bine ar fi să vă folosiți de un cântar de bucătărie.

Mod de preparare

Într-un bol înalt, amestecați cele 60 de grame de drojdie cu 100 mililitri de lapte. Puneți și 3 linguri de făină, o linguriță de zahăr. Amestecați până când compoziția se omogenizează. Lăsați aluatul la dospit până se face dublu, poate dura și o oră.

puneți într-o oală laptele la foc, zahărul, păstaia de vanilie până când zahărul se topește. Mai aveți nevoie de un recipient în care amestecați gălbenușurile cu un praf de sare. Treptat, adăugați făina, în timp ce mestecați, dar și lapte, până se topește totul. Adăugați unt, bucățele de portocală, coaja rasă de la o lămâie.

Umplutura se face din ciocolată topită, nuci mărunțite și rahat. Se amestecă bine ingredientele, se pun pe aluat, apoi se rulează și se împletesc. După ce îl puneți în forme, îl ungeți cu ou și puteți presăra și zahăr.

Rezultatul se pune la cuptor circa două ore, la 160 de grade. Temperatura ar trebui să fie setată la 140 de grade treptat, pe măsură ce se coace.

Cât costă meniul de Paște în restaurantul lui Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chefi din România, iar prețurile la restaurantul său sunt destul de piperate.

Și, odată cu apropierea Paștelui, restaurantul lui Scărlătescu oferă și produse tradiționale specifice acestei sărbători, dar oferta nu e neapărat pentru toate buzunarele.

Cu toate acestea, se pare că meniurile de la restaurantul său, X Chef by Cătălin Scărlătescu, sunt destul de căutate, arată Fanatik.

Scărlătescu face tot posibilul pentru a le oferi clienților experiențe culinare deosebite, iar cei care nu vor să stea prea multă vreme în bucătărie comandă preparatele tradiționale de la el. Citește mai mult…

Recomandarea video

Mediafax
O japoneză s-a „căsătorit” cu un personaj AI creat cu ChatGPT
Digi24
Avionul premierului slovac a fost puternic avariat pe aeroportul din Bruxelles: „Nu se mai poate zbura cu el”
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather, anunț de ultimă oră: Pe ce dată vine iarna în București, de fapt
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Mierea miraculoasă din România, mai puternică decât unele antibiotice. Depășește în eficiență multe produse faimoase la nivel mondial
Mediafax
Temperaturi mai scăzute și precipitații ușor excedentare în mai multe regiuni ale țării în următoarele patru săptămâni
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Colacul de salvare primit de Rusia de la China pe timp de război vine cu un preț: „O inversare completă și jenantă”
Cancan.ro
GESTUL făcut de nepoata Rodicăi Stănoiu, după a doua slujbă de înmormântare a fostului ministru al Justiției
Ce se întâmplă doctore
Vremea se schimbă radical înainte de sărbători! Care sunt zonele în care va ninge abundent de Crăciun
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
Un astronom explică de ce crede că prima întâlnire cu extratereștrii nu va fi ca în filme