Prima pagină » Diverse » Rețetă de cozonac VEGAN. Potolește pofta în mijlocul postului

Rețetă de cozonac VEGAN. Potolește pofta în mijlocul postului

Rețetă de cozonac VEGAN. Potolește pofta în mijlocul postului

Mulți români cred în mod eronat că un cozonac vegan nu poate avea nu gust delicios, comparativ cu unul normal.

Nu este deloc adevărat, deoarece cozonacul vegan poate fi la fel de dulce și aromat, dacă pui ingrediente potrivite și respecți rețeta așa cum se cuvine.

Există o rețetă foarte bună de cozonac vegan pe care le poți încerca, astfel că trebuie să te simți limitat în a te bucura de un cozonac extraordinar în perioada sărbătorilor sau în orice alt moment din an.

Așadar, lasă-te inspirat de aceste rețete minunate și bucură-te de un cozonac vegan gustos și aromat.

Rețeta simplă de cozonac vegan

Rețeta simplă de cozonac vegan conține nucă și cacao, este simplu de preparat și este atât de gustos, încât nu te poți opri la o singură porție. Îl poți mânca la micul dejun sau îți poți surpinde familia și prietenii cu un desert plin de savoare.

Ingrediente pentru 1 cozonac

  • 500 g de făină albă
  • 250 ml suc de portocale
  • 80 ml de ulei de strugure, floarea soarelui sau ulei de măsline extra virgin
  • 100 g de zahăr de cocos/îndulcitor sau sirop de agave
  • 40 g de drojdie
  • 2 plicuri de zahăr vanilat sau 10 ml esență de vanilie
  • Coaja de la 1 portocală
  • 1 linguriță de sare

Ingrediente pentru umplutură

  • 150-200 g de nucă măcinată
  • 2 linguri de sirop de agave sau miere
  • 3-4 linguri de pudră de cacao
  • 50-100 ml de apă caldă/ lapte vegetal
  • 100 g de stafide
  • 10 ml de esență de rom

Mod de preparare

Pregătește drojdia, amestecând-o cu 2-3 linguri de făină, 3-4 linguri de suc de portocale și 1-2 linguri de zahăr. După ce ai combinat aceste ingrediente, pune amestecul deoparte și lasă să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute.

Combină făina rămasă cu sarea și separat sucul de portocale cu zahărul, esența de vanilie și coaja de portocale.

După ce drojdia a crescut (ar trebui să-și tripleze volumul), adaug-o în făina combinată cu sare și amestecă încet.

Adaugă treptat uleiul și amestecă în continuare până se obține un aluat elastic.

Unge suprafața de lucru cu ulei, apoi frământă bine aluatul timp de 20 de minute. Dacă ai robot de frământat, adaugă ingredientele acolo și setează să se amestece timp de 10 minute.

După ce l-ai frământat bine, îl acoperi cu un prosop de bucătărie și îl lași la dospit la căldură până ce își triplează volumul.

Între timp, înmoaie stafidele în rom și puțină apă călduță sau lapte vegetal și adaugă pudra de cacao și nuca măcinată.

Când aluatul a crescut suficient, împarte-l în jumătate, apoi cu mâinile puțin înmuiate în ulei formează două dreptunghiuri de lungimea tăvii de copt unde vei pune cozonacul.

Pe fiecare din dreptunghi adaugă amestecul format din stafide, rom, nucă și cacao, apoi rulează aluatul formând două cilindre.

Împletește cele două cilindre, apoi pune cozonacul pe o hârtie de copt în tavă. Acoperă-l cu un prosop și mai lasă-l aproximativ 20 de minute.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și introdu cozonacul. Lasă-l la copt 40-45 de minute.

Când este gata, scoate-l din cuptor, unge-l cu puțină miere sau sirop de agave, apoi presară deasupra câteva nuci mărunțite, scrie realitatea.net.

Recomandarea video

Mediafax
Infotrafic: Ceața îngreunează circulația pe mai multe drumuri din sudul țării
Digi24
Un virus gripal nou se răspândește rapid în România: În prima săptămână din decembrie au fost înregistrate peste 3.000 de îmbolnăviri
Cancan.ro
Cuplul finalului de an în România! Vedeta Antena 1 l-a cuplat, fără să-i pese că e ÎNSURAT
Prosport.ro
Mesajul transmis de Sorana Cîrstea după ce a mers cu fiul lui Ion Țiriac în cea mai scumpă stațiune din Elveția
Adevarul
Țările din Vest unde românii ezită să se întoarcă: „Cei mai mulți sunt nostalgici. Vorbesc numai despre pământul matern”
Mediafax
Horoscop 15 decembrie 2025: Zodiile care trebuie să fie atente: Tensiuni la bani, întârzieri și recunoaștere neașteptată
Click
Povestea fabuloasă a fabricii de pantofi construită de un om care abia știa să scrie. Le-a încălțat pe Sophia Loren și Elena Ceaușescu, iar mai târziu pe vedetele autohtone
Digi24
Reacție furioasă a Kremlinului, după ce șeful NATO a îndemnat la pregătiri pentru un război cu Rusia: „E iresponsabil”
Cancan.ro
9 zile consecutive de ninsoare în România, potrivit meteorologilor Accuweather. Care sunt orașele vizate
Ce se întâmplă doctore
Dieta MINUNE cu care Monica Anghel a reușit să slăbească 40 de kilograme: „Asta poți mânca oricând, fără probleme”
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Dacia C-Neo, testată în Alpi. Noul model a fost surprins în probe pe drumuri montane
Descopera.ro
O planetă ciudată i-a lăsat fără cuvinte pe astronomi
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Bulă o vede pe maică-sa dezbrăcată în fața oglinzii spunând: – Vreau un bărbat!
Descopera.ro
Câți dintre americani cred că Donald Trump știa despre presupusele crime ale lui Jeffrey Epstein