Cea mai bună rețetă de gogonele murate. Există câțiva pași esențiali pe care gospodinele trebuie să le respecte, pentru ca preparatul să iasă perfect. De altfel, rețeta conține 9 ingrediente și, pentru a avea un gust autentic, trebuie să ai grijă la cantități. Descoperă rețeta de gogonele în saramură, „ca la mama acasă”!
A venit sezonul în care gospodinele pregătesc cămara cu bunătăți! Zacusca, ghiveciul la borcan, gemurile sau murăturile se află printre preparatele des consumate de români. Desigur, dacă sunt depozitate corespunzător, acestea vor rezista luni întregi. De data aceasta, vă aducem în atenție o rețetă de gogonele murate, care conține nu mai puțin de 9 ingrediente.
Dacă te-ai gândit că vrei să urmezi o rețetă de gogonele murate, care să aibă un gust autentic, „ca la mama acasă”, atunci trebuie să știi că există câteva ingrediente care să nu îți lipsească. Iată care sunt ingredientele:
Mai înainte de toate, trebuie să speli legumele și să le depozitezi în borcane sterilizate. Apoi, zeama pentru saramură se va fierbe într-o oală încăpătoare. Se va adăuga o lingură de sare la fiecare litru de apă. La fiecare 8 litri de apă se adaugă 250 ml de oțet și boabele de muștar. După ce compoziția a fiert, se va turna, cu atenție, în borcane. După aceea, asigură-te că borcanele sunt ermetice, iar odată ce se răcesc, pot fi depozitate într-un spațiu ferit de lumină.
Pentru ca rețeta să aibă un gust autentic, iar murăturile să nu fermenteze prea mult, trebuie să respecți cantitățile de apă, sare și oțet. Se recomandă utilizarea unui oțet cu 5% aciditate, pentru ca gogonelele să se înmoaie perfect. De asemenea, legumele pe care le folosești pentru această rețetă trebuie să fie proaspete sau, așa cum spun unele dintre gospodine, sănătoase. Calitatea apei utilizate este esențială în procesul de fermentare. Asigură-te că lichidul nu are impurități.
Vezi și Varză tocată la borcan. Cei 7 pași de aur pe care să îi urmezi pentru ca preparatul să iasă perfect
Vezi și Zarzavatul la ceaun. REȚETA mănăstirească cu legume care rezistă câțiva ani, în borcane
Sursă foto: Envato