Prima pagină » Diverse » Rețetă de gogonele murate cu 9 ingrediente. Gospodinele trebuie să respecte 3 pași esențiali, pentru un gust autentic

Rețetă de gogonele murate cu 9 ingrediente. Gospodinele trebuie să respecte 3 pași esențiali, pentru un gust autentic

Rețetă de gogonele murate cu 9 ingrediente. Gospodinele trebuie să respecte 3 pași esențiali, pentru un gust autentic
Rețetă de gogonele murate cu 9 ingrediente. Gospodinele trebuie să respecte 3 pași esențiali, pentru un gust autentic

Cea mai bună rețetă de gogonele murate. Există câțiva pași esențiali pe care gospodinele trebuie să le respecte, pentru ca preparatul să iasă perfect. De altfel, rețeta conține 9 ingrediente și, pentru a avea un gust autentic, trebuie să ai grijă la cantități. Descoperă rețeta de gogonele în saramură, „ca la mama acasă”!

A venit sezonul în care gospodinele pregătesc cămara cu bunătăți! Zacusca, ghiveciul la borcan, gemurile sau murăturile se află printre preparatele des consumate de români. Desigur, dacă sunt depozitate corespunzător, acestea vor rezista luni întregi. De data aceasta, vă aducem în atenție o rețetă de gogonele murate, care conține nu mai puțin de 9 ingrediente.

Dacă te-ai gândit că vrei să urmezi o rețetă de gogonele murate, care să aibă un gust autentic, „ca la mama acasă”, atunci trebuie să știi că există câteva ingrediente care să nu îți lipsească. Iată care sunt ingredientele:

  1. Roșiile verzi-roșiatice;
  2. Ardei kapia verde;
  3. Țelină;
  4. Sare;
  5. Apă;
  6. Oțet;
  7. Boabe de muștar;
  8. Crenguțe de mărar;
  9. Hrean.

Vezi și Rețetă de ZACUSCĂ mănăstirească. Ingredientul secret păstrat din vremuri străvechi, dezvăluit de calugării de la Mănăstirea Dervent

Gospodinele se pregătesc să umple cămara cu bunătăți / sursă foto: Envato

Cum se pregătește cea mai delicioasă rețetă de gogonele murate: 3 pași esențiali

Mai înainte de toate, trebuie să speli legumele și să le depozitezi în borcane sterilizate. Apoi, zeama pentru saramură se va fierbe într-o oală încăpătoare. Se va adăuga o lingură de sare la fiecare litru de apă. La fiecare 8 litri de apă se adaugă 250 ml de oțet și boabele de muștar. După ce compoziția a fiert, se va turna, cu atenție, în borcane. După aceea, asigură-te că borcanele sunt ermetice, iar odată ce se răcesc, pot fi depozitate într-un spațiu ferit de lumină.

Pentru ca rețeta să aibă un gust autentic, iar murăturile să nu fermenteze prea mult, trebuie să respecți cantitățile de apă, sare și oțet. Se recomandă utilizarea unui oțet cu 5% aciditate, pentru ca gogonelele să se înmoaie perfect. De asemenea, legumele pe care le folosești pentru această rețetă trebuie să fie proaspete sau, așa cum spun unele dintre gospodine, sănătoase.  Calitatea apei utilizate este esențială în procesul de fermentare. Asigură-te că lichidul nu are impurități.

Vezi și Varză tocată la borcan. Cei 7 pași de aur pe care să îi urmezi pentru ca preparatul să iasă perfect

Românii consumă gogoșari, gogonele și castraveți murați / sursă foto: Envato

Vezi și Zarzavatul la ceaun. REȚETA mănăstirească cu legume care rezistă câțiva ani, în borcane

Sursă foto: Envato

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele