Gogoșile se pot prepara în zeci de moduri, însă, de departe rețeta lui Radu Anton Roman este desăvârșită.
Iată rețeta regratatului Radu Anton Roman, iar după ce vei încerca astfel de gogoși nu le vei mai pregăti decât așa:
Rețeta de gogoși a lui Radu Anton Roman:
Ingrediente:
Mod de preparare
Se face o dospeală dintr-o ceaşcă de lapte călduţ, drojdie, o linguriţă de zahăr şi ceva făină şi se lasă la cald, să crească. După ce s-a făcut mare, maiaua se amestecă cu toate cele rămase, cât să iasă o cocă potrivită. Apoi coca se lasă o oră să crească într-un loc călduț. Se întinde foaie groasă de-un deget, se lasă să se odihnească câteva zile, apoi se taie bucăţi rotunde cu ajutorul unui pahar şi se lasă să odihnească. Într-un ceaun se încinge uleiul şi se pun gogoşile la prăjit, pe ambele părţi.
Se scot pe un servet de hartie și se lasă la scurs de ulei, apoi se pot da prin zahar tos.
Radu Anton Roman a fost jurnalist, scriitor, realizator tv, vânător şi pescar sportiv. „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, publicată în 1998, este una dintre cele mai apreciate cărți despre gastronomia românească.