Prima pagină » Diverse » Rețeta de mazăre cu pui a lui Chef Sorin Bontea. Cum gătești deliciosul preparat

Rețeta de mazăre cu pui a lui Chef Sorin Bontea. Cum gătești deliciosul preparat

Rețeta de mazăre cu pui a lui Chef Sorin Bontea. Cum gătești deliciosul preparat

Rețeta de mazăre cu pui a lui Chef Sorin Bontea. Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretele uneia din cele mai populare rețete și trucurile pe care le folosește în bucătărie.

Mâncarea de mazăre cu pui reprezinta una din cele tradiționale, pe mesele românilor. Pentru unii, preparatul rezonează chiar cu gustul copilăriei, izvorât din cărțile de bucate ale mamelor și bunicilor.

Pentru o savoare excelentă, chef Sorin Bontea folosește ingrediente tradiționale, dar are câteva secrete.

Truc pentru degresarea preparatului

Chef Sorin Bontea pune puiul la gătit într-o cantitate considerabilă de ulei. Acesta a ținut să precizeze că, deși pare mult ulei, este importantă cantitatea pentru a nu se lipi carnea. Ulterior, atunci când este gata, preparatul poate fi degresat.

După ce a întors puiul, chef Sorin Bontea a început să adauge sare și piper pentru gust. Ulterior, după ce carnea a prins crustă, bucătarul a adăugat ceapa tăiată julien.

Chef Sorin Bontea gătește bucățile de carne în același timp cu ceapa. Cu toate acestea, o variantă la fel de bună este și să scoateți puiul și să adăugați ceapa la călit și apoi restul ingredientelor.

Este momentul în care, dacă vreți să degresați preparatul, puteți folosi o lingură pentru a scoate din uleiul în care s-au gătit primele ingrediente. În continuare, se adaugă mazărea, puțină apă, condimentele și le lasă la fier cu capacul pus.

La final, Chef Sorin Bontea adaugă pasta de tomate, dizolvată cu puțină apă pentru a se amesteca mai ușor. Preparatul mai rămâne pe foc pentru încă 10 minute și înainte de a fi pus în fafurie se mai asezonează cu sare și piper, după gust.

Totodată, de reținut este că mâncarea de mazăre cu pui trebuie să aibă sos din belșug și nu trebuie lăsată să fiarbă prea mult, scrie a1.ro.

Ingrediente mâncare de mazăre cu pui după rețeta lui Chef Sorin Bontea

– 700 g pulpă de pui
– 1 kg mazăre
– 2 cepe medii
– pastă de tomate
– mărar
– sare și piper

Foto: Captură YouTube.com

Recomandarea video

Mediafax
Alarma medicilor: Boala care revine și amenință bebelușii
Digi24
Avionul premierului slovac a fost puternic avariat pe aeroportul din Bruxelles: „Nu se mai poate zbura cu el”
Cancan.ro
BREAKING | Wiz Khalifa, condamnat în România la 9 luni de închisoare cu executare!
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Detaliul din biroul lui Vladimir Putin care a dat de gol o nouă minciună a propagandei Kremlinului
Mediafax
Sărbătorile dăunează grav sănătății. Ce probleme medicale riscă românii în această perioadă
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Guvernul va achita o datorie veche de peste 30 de ani către SUA, pentru un credit folosit la importul de bumbac
Cancan.ro
A început războiul pentru averea Rodicăi Stănoiu! Moștenitorii surpriză, care i-au luat fața Puișorului
Ce se întâmplă doctore
Vremea se schimbă radical înainte de sărbători! Care sunt zonele în care va ninge abundent de Crăciun
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
Record absolut! Cu cât au împrumutat românii Guvernul în 2025?