Rețetă de POST: chiftele mănăstirești, gata în doar 20 de minute

Publicat: 15 11. 2023, 15:42
Sursa FOTO: delicatese.net

În prima zi din Postul Crăciunului, Gândul îți propune o rețetă pe cât de simplă, pe atât de bună, care te ajută în aceste zile. Chiftele mănăstirești, pregătite de călugări, gata în doar 20 de minute.

Sunt atât de bune încât este musai să le încerci!

Cum prepari chiftele mănăstirești în doar 20 de minute

Spre deosebire de chiftelele clasice, acestea necesită ingrediente care nu sunt de origine animală, pentru a respecta întocmai o rețetă de post. Să vedem, așadar, ce ne trebuie pentru a prepara delicioase chiftele mănăstirești, atât de apreciate de enoriașii care vizitează locașurile sfinte.

Ingrediente de care avem nevoie:

⦁ 2 cepe albe

⦁ 1 morcov

⦁ 1 păstârnac

⦁ 1 cană de pesmet

⦁ 3 căței de usturoi

⦁ 1 cană de orez fiert

⦁ 1 legătură de mărar verde

⦁ 1 legătură de pătrunjel verde

⦁ 400g de fasole roșie (merge și albă, la conservă)

⦁ ulei vegetal

⦁ piper

⦁ sare

⦁ cimbru

Cei de la delicatese.net ne propun următorul mod de preparare:

Pasul 1: Ceapa se toacă solzișori;

Pasul 2: Morcovul se taie cubulețe mici;

Pasul 3: Păstârnacul se taie cubulețe;

Pasul 4: Într-o tigaie, punem ulei vegetal, apoi adăugăm ceapa și celelalte legume și lăsăm să se călească;

Pasul 5: Când legumele s-au călit, scurgem excesul de ulei;

Pasul 6: Într-un bol punem fasolea și o zdrobim cu o furculiță;

Pasul 7: Adăugăm legumele călite și o cană de pesmet;

Pasul 8: Amestecăm bine pentru a încorpora ingredintele;

Pasul 9: Adăugăm usturoiul pisat, orezul fiert și verdeața tocată;

Pasul 10: Se condimentează totul cu piper, sare și cimbru și amestecăm pentru omogenizare;

Pasul 11: Se formează chifteluțele, le dăm prin făină și le punem la prăjit în uleiul încins;

Pasul 12: După ce se prăjesc uniform pe toate părțile, le scoatem pe o farfurie și avem grijă să eliminăm uleiul în exces rămas folosind un șervet de hârtie.

Aceste chifteluțe mănăstirești sunt absolut delicioase însoțite de un piure și, ca garnitură, o  salată de murături! Poftă bună!