Prima pagină » Diverse » Rețeta de TIRAMISU în stil italian a Ginei Bradea

Rețeta de TIRAMISU în stil italian a Ginei Bradea

Rețeta de TIRAMISU în stil italian a Ginei Bradea

Rețeta de Tiramisu în stil italian a Ginei Bradea. ​Gina Bradea, cunoscută pentru rețetele sale tradiționale și autentice, propune o rețetă originală de Tiramisu care respectă tradiția italiană. Iată cum poți pregăti acest desert delicios:

Rețeta de Tiramisu în stil italian a Ginei Bradea. Ingrediente

  • 500 g de mascarpone
  • 5 ouă proaspete
  • 5 linguri de zahăr
  • 400 g de pișcoturi Savoiardi
  • 400 ml de cafea tare, răcită
  • 2-3 linguri de lichior (opțional)
  • Cacao pentru pudrat

Rețeta de Tiramisu în stil italian a Ginei Bradea. Mod de preparare

Prepararea cremei:

  • Separă albușurile de gălbenușuri.
  • Bate gălbenușurile cu zahărul până devin o cremă deschisă la culoare.
  • Adaugă mascarponele și amestecă până la omogenizare.
  • Bate albușurile spumă tare și încorporează-le ușor în crema de mascarpone.

Asamblarea desertului:

  • Amestecă cafeaua cu lichiorul (dacă folosești).
  • Înmoaie rapid pișcoturile în acest amestec și așază-le într-un strat uniform într-o tavă.
  • Întinde jumătate din cremă peste pișcoturi.
  • Repetă stratificarea cu restul de pișcoturi și cremă
  • Pudrează suprafața cu cacao folosind o sită fină.
  • Refrigeră desertul pentru cel puțin 2 ore înainte de servire pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.

FOTO: Facebook-Pofta bună cu Gina Bradea / Envato

Trucuri eficiente pentru cele mai pufoase clătite de post. Ce tip de făină trebuie să folosești, de fapt

Cele 10 greșeli care pot strica gustul unui piure de cartofi. Cât unt se adaugă în compoziție și cum se reîncălzește preparatul

Crin Antonescu, despre preferințele sale culinare: Nu gătesc, doar ochiuri. Îmi place FASOLEA cu ciolan

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele