Rețeta de TIRAMISU în stil italian a Ginei Bradea
:format(webp):quality(80)/https://www.gandul.ro/wp-content/uploads/2025/03/befunky-collage-7.jpg)
Rețeta de Tiramisu în stil italian a Ginei Bradea. Gina Bradea, cunoscută pentru rețetele sale tradiționale și autentice, propune o rețetă originală de Tiramisu care respectă tradiția italiană. Iată cum poți pregăti acest desert delicios:
Rețeta de Tiramisu în stil italian a Ginei Bradea. Ingrediente
- 500 g de mascarpone
- 5 ouă proaspete
- 5 linguri de zahăr
- 400 g de pișcoturi Savoiardi
- 400 ml de cafea tare, răcită
- 2-3 linguri de lichior (opțional)
- Cacao pentru pudrat
Rețeta de Tiramisu în stil italian a Ginei Bradea. Mod de preparare
Prepararea cremei:
- Separă albușurile de gălbenușuri.
- Bate gălbenușurile cu zahărul până devin o cremă deschisă la culoare.
- Adaugă mascarponele și amestecă până la omogenizare.
- Bate albușurile spumă tare și încorporează-le ușor în crema de mascarpone.
Asamblarea desertului:
- Amestecă cafeaua cu lichiorul (dacă folosești).
- Înmoaie rapid pișcoturile în acest amestec și așază-le într-un strat uniform într-o tavă.
- Întinde jumătate din cremă peste pișcoturi.
- Repetă stratificarea cu restul de pișcoturi și cremă
- Pudrează suprafața cu cacao folosind o sită fină.
- Refrigeră desertul pentru cel puțin 2 ore înainte de servire pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.
FOTO: Facebook-Pofta bună cu Gina Bradea / Envato