Rețeta de zacuscă a lui Chef Florin Dumitrescu. Cele 9 ingrediente utilizate pentru un gust autentic
Chef Florin Dumitrescu le-a arătat gospodinelor o rețetă de zacuscă rapidă, iar pentru preparat a utilizat 9 ingrediente, pentru a-i oferi un gust autentic. De altfel, a arătat, pas cu pas, cum trebuie pregătit preparatul tradițional, pentru a ieși cât mai gustos. Iată mai jos, în articol, ingredientele folosite și modul de preparare!
Chef Florin Dumitrescu (37 de ani) a arătat gospodinelor cea mai rapidă și gustoasă rețetă de zacuscă. Pentru că ne aflăm în sezonul în care românii gătesc preparate tradiționale pentru a umple cămara și, desigur, pentru a se înfrupta din ele, juratul de la „MasterChef” a pregătit o rețetă de zacuscă care să se plieze pe gustul tuturor.
Pentru această rețetă de zacuscă, celebrul bucătar a utilizat 9 ingrediente. Modul de preparare este unul rapid, iar preparatul va ieși gustos și va cuceri întreaga familie. Chef Florin Dumitrescu a utilizat următoarele ingrediente:
- Un ardei kapia;
- O vânătă;
- O ceapă;
- 5-6 roșii cherry;
- Sare;
- Piper;
- Doi căței de usturoi;
- 2-3 frunze de busuioc verde;
- 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui.
Desigur, cantitățile pot varia, în condițiile în care doriți să preparați mai multe porții de zacuscă.
Cum se prepară această rețetă de zacuscă?
Cum se prepară cea mai rapidă și gustoasă rețetă de zacuscă? Vânăta și ardeiul kapia se coc pe o plită sau pe ochiul aragazului, apoi se curăță. Între timp, se vor toca usturoiul și ceapa. Ceapa se va pune la călit în uleiul de floarea-soarelui, apoi se adaugă usturoiul. Se călesc 2-3 minute, apoi se adaugă roșiile cherry tăiate în jumătăți și frunzele de busuioc. Se vor amesteca toate ingredientele. Vânăta și ardeiul kapia se vor toca cât mai fin, apoi se vor adăuga în tigaie, alături de celelalte ingrediente. Se adaugă condimentele.
Sursă foto: captură video / Shutterstock