Rețeta din caietul bunicii: castraveți de vară în saramură, un adevărat deliciu
Castraveții de vară în saramură sunt un adevărat deliciu pentru zilele toride. Se prepară rapid, ușor și fără bătăi de cap, însă trebuie să ții cont de câteva lucruri pentru ca aceștia să iasă foarte buni.
Pentru a prepara castraveți de vară în saramură ai nevoie de castraveți proaspeți, spălați și curățați de ace, de mărar cu floare, apă și sare sare grunjoasă (o lingură de sare la 1 litru de apă).
Se pun castraveții în borcan, se adăugă mărarul cu tot cu floare și apoi se toarnă saramura. Se lăsă 5 zile sau până când castraveții capătă o culoare spre maro, nu verde.
Beneficiile castraveților de vară în saramură
Castraveții murați sunt un aliment fermentat natural, așadar conțin bacterii benefice care pot sprijini sănătatea intestinelor. Probioticele ajută la menținerea unui echilibru sănătos al florei intestinale, ceea ce poate îmbunătăți digestia și sistemul imunitar.
Castraveții sunt o sursă bună de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, care este importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor, și vitamina A, care este esențială pentru sănătatea ochilor și a pielii. De asemenea, conțin potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și la funcționarea musculară.
Citește și: Truc INCREDIBIL! Cum să curăți vinetele coapte rapid, ușor și fără efort