Rețeta pe care cei mai renumiți bucătari o folosesc pentru a obține o salată de BOEUF perfectă. Cum să-i dai gata pe invitații la masa de Crăciun
Salata de boeuf este preparatul nelipsit de pe mesele de sărbători ale românilor. În plus, specialiștii în nutriție spun că acest preparat este complet – conține toate categoriile de nutrienți: glucide, proteine și lipide.
Singura recomandare pe care o fac nutriționiștii are legătură cu maioneza: cu cât mai puțină, cu atât mai bine. Maioneza trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere!
Rețeta pentru salată cu carne de vită
Carnea de vită nu trebuie să lipsească din această salată. Evident, doar o spune chiar numele – salată de boeuf, care în limba franceză fix asta înseamnă, vită.
Când vorbim despre salata de boeuf, ne gândim la un amestec de legume, carne de vită, murături și, bineînțeles, o maioneză cremoasă. Combinate, formează un preparat consistent și extrem de gustos, de aceea îl preferă cei mai mulți dintre români.
Aceasta este rețeta pe care cei mai renumiți bucătari o folosesc pentru a obține o salată de boeuf perfectă.
Ingrediente pentru salată de boeuf:
- Jumătate de kilogram carne de vită;
- 3-4 morcovi;
- 4-5 cartofi;
- 1 țelină;
- 4-5 castraveți murați;
- 5-6 gogoșari acri;
- 200 de grame de maioneză;
- Sare.
Mod de preparare:
Legumele și carnea de vită se fierb în apă cu puțină sare și după ce au fiert se scot și se pun deoparte într-un castron. Dacă le mai lăsați în apă, se înmoaie prea tare și salata nu va avea consistența perfectă.
Până se răcesc, se pot tăia castraveții cubulețe și se pun într-un lighean, bine storși în pumn. La fel se procedează cu toate legumele, tăindu-le cubulețele de aceeași mărime.
Apoi, se dă carnea prin mașina de tocat și se adaugă la legumele tăiate.
Se adaugă sare, după gust, iar la final se adaugă maioneza și se amestecă bine.
După ce totul este bine omogenizat, se aranjează pe platouri.
CITEȘTE ȘI:
Cea mai bună rețetă de ciorbă de POST. „Trucul” prin care devine delicioasă