Rețeta pentru cei mai gustoși castraveți murați făcuți fără OȚET. Ingredientul secret pe care puține gospodine îl folosesc
Castraveții românești sunt, deja, pe tarabe și, în pofida prețurilor nu tocmai mici, mulți se gândesc că trebuie să cumpere câteva kilograme pentru a-i pune la murat. Rețeta pentru cei mai gustoși castraveți murați nu conține niciun strop de oțet.
Trebuie doar să folosești un ingredient secret și obții cei mai buni castraveți murați posibili.
Rețetă pentru castraveți murați
Legumele proaspete au invadat piețele, iar gospodinele pregătesc borcanele ce vor fi umplute cu produse tradiționale. În toamnă, cămările vor fi pline cu borcane și conserve, de la gogoșari în oțet la castraveți murați.
Pentru azi, Gândul vă oferă rețeta ideală de castraveți murați făcuți fără oțet. Cu această rețetă veți merge la sigur – castraveții vor avea o textură fermă și vor rezista mult timp, până în iarnă.
În primul rând, pasul unu începe cu alegerea castraveților, care trebuie să fie neapărat tari, nu moi. Așadar, la piață, alege doar produsele proaspete și care au o textură fermă.
Dacă nu mui castraveții la murat imediat, ține-i într-un vas cu gheață, la frigider. Secretul acesta e cunoscut de puține gospodine și va ajuta legumele să rămână tari și crocante.
Ca să ai castraveți crocanți, nu moi, folosește sare grunjoasă, nu iodată. Nu mulți cunosc acest secret, dar bucătarii cu experiență știu de el și țin cont de fiecare dată.
Dacă alegi să folosești sare grunjoasă, nici nu mai trebuie să folosești oțet, castraveții vor fi murați ca la carte, dar în același timp vor rămâne tari.
Sfat: îndepărtați partea inferioară a castravetelui, care prezintă flori. Acolo sunt depozitate enzimele care dau legumelor un gust amar, de aceea este indicat să tăiați acele flori.
CITEȘTE ȘI:
Autoritățile germane au confiscat 330 de kilograme de heroină ascunse în castraveți murați