Prima pagină » Diverse » Rețeta pentru cel mai bun piure de POST. Cu ce înlocuim untul pentru un gust delicios

Rețeta pentru cel mai bun piure de POST. Cu ce înlocuim untul pentru un gust delicios

Rețeta pentru cel mai bun piure de POST. Cu ce înlocuim untul pentru un gust delicios
Rețeta pentru cel mai bun piure de post. Cu ce înlocuim untul pentru un gust delicios

Suntem în Postul Paștelui, iar piureul este de multe ori pe masa persoanelor care țin post.

Acesta se poate face exclusiv fără lactate, însă trebuie să recunoaștem că, atunci când nu suntem în post, punem în piure și lapte și unt, pentru a-i da un gust și o textură mai bune.

Însă există posibilitatea de a face un piure pufos și delicios fără să adăugăm produse „de dulce”.

Și pentru că nu ne dorim un piure fad și înecăcios, putem apela la un truc care să ne ajute și să nu ne abatem de la post, dar și să ne bucurăm de o textură cremoasă.

Astfel, laptele poate fi înlocuit cu apa în care au fiert cartofii, iar în loc de unt puteți adăuga fie margarină, fie două sau trei linguri de ulei călduț, arată Playtech.

Astfel, veți menține aceeași finețe și savoare în piure, respectând în același timp regulile postului.

Sfaturi pentru cel mai bun piure de post

Atunci când decideți să faceți un piure de post, este bine să alegeți cartofi albi în locul celor roșii sau celor noi, pentru că fierb mult mai ușor și au o textură și un gust mult mai potrivite pentru acest fel de mâncare.

Ideal este să alegeți cartofii speciali pentru fiert, mai ales că se găsesc prin toate magazinele.

În prepararea piureului, cartofii ar trebui să fie tăiați în bucăți cât mai uniforme ca mărime. Dacă bucățile de cartofi au dimensiuni variate, acestea vor avea timpi de fierbere diferiți, rezultând un piure cu o textură neuniformă și posibile cocoloașe.

Trebuie să vă asigurați că pentru piure, cartofii au fiert suficient. Cartofii sunt perfecți pentru piure atunci când furculița intră cu foarte mare ușurință în ei, fiind de preferat să fiarbă mai mult decât prea puțin.

Ce este bine să mănânci în post

În perioada postului, specialiștii ne recomandă să consumăm produse vegetale cât mai puțin procesate.

Tarabele din piețe sunt doldora de fructe și legume, la fel și rafturile supermarketurilor.

Astfel, dacă țineți post, cel mai indicat este să consumați legume și fructe, iar și mai bine este să vă faceți mâncarea acasă. O ciorbă de legume, spre exemplu, se face ușor acasă, iar gătind-o singur veți ști clar ce mâncați.

Dacă, totuși, nu aveți timp să gătiți acasă, ori nu știți să faceți asta și decideți, de exemplu, să comandați, ghidați-vă după ingredientele felului de mâncare pe care îl comandați.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele