Dintre toate preparatele culinare de Paște, drobul are locul lui apreciate, fiind, alături de friptura de miel, printre felurile de mâncare cele mai așteptate. Gândul a cules pentru dumneavoastră o rețetă de drob de miel copt în prapur, cu un gust perfect.
Secretul acestui ingredient este cunoscut de cei mai pricepuți chefi bucătari din lume.
Ca drobul să iasă suculent și fraged, trebuie să respecți întocmai câțiva pași și ai garantat un produs care îi va mulțumi pe toți mesenii.
Ingrediente pentru un drob de miel
În Moldova, drobul de miel copt la cuptor în prapur se mai numește și „cighir”. Tradițional, drobul de miel trebuie învelit într-un prapur, care îl ține ferm și nu-i permite să se sfărâme atunci când este tăiat.
Pentru cine nu știe, prapurul este acea membră din grăsime foarte fină care învelește organele interne ale mielului.
Ingrediente pentru un drob de miel:
- Organe de miel
- 8 ouă
- 1 legătură de usturoi verde
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătura patrunjel
- 1 legătură de mărar
- 5 ouă fierte
- Sare și piper
Rețetă tradițională de drob de miel copt în prapur:
- Organele mielului se spală și apoi se pun la fiert în apă cu puțină sare. Secretul este să adăugați ficatul în oală mai târziu pentru a nu risca să se întărească;
- Când organele au fiert, se scot cu o sită și se dau prin mașina de tocat;
- Ceapa și usturoiul, călite în puțină apă cu ulei, se amestecă împreună cu pătrunjelul și mărarul tocate marunt și se omogenizează totul;
- Deasupra compoziției formate batem ouale și condimentăm cu piper și sare;
- Drobul se așează într-o tavă doar jumătate din copoziție, iar în mijloc se pune câteva ouă fierte;
- Se toarnă restul de compoziție și se acoperă drobul cu prapurele;
- Drobul se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru circa 50-60 de minute.
- Se taie felii doar după ce s-a răcit complet.
Poftă bună!
CITEȘTE ȘI:
Cât COSTĂ meniul de Paște în restaurantul lui Cătălin Scărlătescu. La ce preț poți comanda cozonac, drob sau ciorbă de miel
Cum să prepari cel mai gustos DROB de miel. Rețeta din caietul bunicii
Drobul de miel vegan, UN NOU PREPARAT pe mesele de Paște ale românilor: „Se apropie de gustul de carne”
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000.
De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ...
vezi toate
articolele