Prima pagină » Diverse » Rețeta perfectă pentru COVRIGI de casă pufoși și extrem de gustoși. Câte minute trebuie să lași aluatul la crescut

Rețeta perfectă pentru COVRIGI de casă pufoși și extrem de gustoși. Câte minute trebuie să lași aluatul la crescut

Rețeta perfectă pentru COVRIGI de casă pufoși și extrem de gustoși. Câte minute trebuie să lași aluatul la crescut
Sursa FOTO - Captură video: Youtube

Covrigii sunt micul-dejun preferat de foarte mulți români. La prima oră, cu lapte sau iaurt, covrigii ne fac diminețile mai frumoase.

Rețeta perfectă pentru covrigi de casă foarte gustoși are un secret.

Dacă faci întocmai, covrigii vor ieși pufoși, poate chiar mai buni decât cei pe care-i cumperi dimineața.

Rețeta pentru covrigi de casă

Secretul este să opăriți covrigii, câteva secunde, în timpul preparării. Vor ieși pufoși, fix cum vă doriți.

Se pot face oricând covrigi de casă, dar postul Crăciunului pare alegerea cea mai potrivită. Acest preparat simplu și ieftin este foarte gustos. Și mai ține și de foame, nu-i așa?!

Ingrediente pentru covrigi de casă

  • 500 g de făină tip 000
  • 280 g de apă călduță
  • 20 g de drojdie proaspătă (sau 7 g de drojdie uscată)
  • 1 linguriță cu vârf de sare
  • 1 lingură cu vârf de zahăr
  • 40 ml de ulei
  • Susan, semințe de in, mac, sare grunjoasă sau chimen.

Covrigii se fierb în 1 litru de apă, peste care turnăm 2 linguri de bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare

Cernem făina într-un bol mare și punem sarea și zahărul.

Drojdia o amestecăm cu zahărul și puțină apă călduță și o lăsăm 10-15 minute să se activeze. Dacă folosiți drojdie uscată, o adaugați direct peste făină, în bol”, notează cei de la gustos.ro.

Când drojdia s-a activat, o punem în bol și turnăm încet peste ea apă călduță, amestecată cu 40 ml de uleiu. Aluatul obținut se frământă preț de 10-15 minute, apoi se lasă la crescut timp de 50-60 de minute. În acest interval, aluatul ar trebui să-și dubleze volumul.

Apoi, facem un șnur lung din aluat și-l tăiem în 12-13 bucăți, aproximativ egale. Din fiecare bucățică facem un șnuruleț, căruia îi dăm forma de covrig bretzel.

Procedăm așa până terminăm toate bucățile de aluat, apoi îi mai lăsăm la crescut un sfert de oră.

Între timp, punem pe foc o oală cu un litru de apă, iar când a dat primul clocot adăugăm bicarbonatul. Punem covrigii pe rând în apă, îi opărim câteva secunde pe ambele părți, îi scoatem cu o spumieră și-i punem în tava de copt.

Presărăm pe ei imediat sare mare, susan, mac, semințe de in, chimen, la alegere. Îi coacem 20-25 de minute la 220 °C.

Sper că v-am făcut poftă și veți încerca și voi rețeta de covrigi de casă, sunt delicioși.

Poftă bună!”, arată rețeta celor de la gustos.ro.

Recomandarea video

Mediafax
Solstițiul de iarnă 2025. Ce se întâmplă în cea mai scurtă zi a anului
Digi24
Un fost judecător al CCR explică de ce „nu e posibil” referendumul în Justiție anunțat de Nicușor Dan
Cancan.ro
Pe ce dată trebuie să plătești factura la Digi RCS-RDS, pentru a primit 10% înapoi. Este valabil pentru toți abonații din România
Prosport.ro
Mădălina Ghenea, apariție de neratat. Imaginile care le-au tăiat respirația italienilor
Adevarul
Imagini virale dintr-un avion aproape gol. Doar șapte români au zburat spre Londra
Mediafax
Romanul din 1987 care a devenit bestseller peste noapte. A stârnit o adevărată revoltă!
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
Ultimul mesaj postat de Mălina e tulburător: 'Dă-mi, Doamne, timp. Mai dă-mi un anotimp'
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Caietele secrete ale unui mare om de știință au fost dezvăluite
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Care este orașul european „campion la mâncare”?