Rețeta secretă pentru cel mai gustos salam de biscuiți. Ce INGREDIENT special nu trebuie să lipsească
Salamul de biscuiți este un desert extrem de apreciat și, deopotrivă, așteptat de musafiri. Dar, dacă vrei cu adevărat să-ți dai pe spate vizitatorii, atunci trebuie să folosești acest ingredient special!
Nu se folosește în cantitate mare, dimpotrivă, însă conferă salamului de biscuiți un gust aparte și care în mod cert nu va fi uitat prea curând.
Rețeta portugeză pentru salam de biscuiți
Rețeta portugeză pentru salam de biscuiți are la bază un ingredient special – vinul de Porto (sau orice alt vin licoros). Nu este obligatoriu, dar adăugat în compoziție va fi apreciat, negreșit!
Ingrediente salam de biscuiți:
- 250 de grame de ciocolată neagră (minimum 50% cacao);
- 2 ouă;
- 6 linguri de zahăr;
- 120 de grame de unt nesărat;
- 150 de grame de migdale tocate;
- 40 de grame de fistic tocat;
- 125 de grame de biscuiți digestivi;
- 4 linguri de zahăr pudră;
- 1 lingură de vin de Porto (sau orice alt vin licoros).
Cum se prepară salamul de biscuiți
Pasul 1: La foc mediu și amestecând cu regularitate, prăjește migdalele și fisticul într-o tigaie;
Pasul 2: Se fierbe apă într-o cratiță mai mare;
Pasul 3: Amestecați untul, fulgii de ciocolată, zahărul, ouăle și vinul de Porto într-un bol metalic, deasupra vasului cu apă fiartă. Timp: 5 minute sau până când se topesc toate ingredientele;
Pasul 4: Amestecul de ciocolată obținut se toarnă peste nucile tocate. Încorporați bine compoziția;
Pasul 5: Biscuiții se taie în bucăți mici și se adaugă în compoziția de ciocolată. Amestecați bine;
Pasul 6: Acoperiți cu folie alimentară și puneți compoziția la frigider pentru aproximativ 15 minute, spre a fi mai ușor de modelat;
Pasul 7: După 15 minute, amestecul de ciocolată se toarnă pe o hârtie de copt și se rulează cât mai strâns. Salamul de biscuiți obținut se ține la frigider pentru cel puțin două ore.
Opțional, salamul de biscuiți se pudrează cu zahăr pudră sau nucă de cocos.