Începând cu data de 18 martie, creștinii ortodocși au intrat în Postul Paștelui, cel mai aspru din an, care se va încheia pe data de 4 mai.
Până atunci, credincioșii nu vor consuma mâncăruri de dulce și vor avea grijă să ducă o viață mai curată, să își înfrâneze pornirile și să nu se certe. Dincolo de postul sufletesc, este important și cel trupesc, așadar creștinii nu vor consuma mâncare de dulce.
Tocmai pentru aceste zile de post, iată o rețetă absoluti delicioasă, din numai trei ingrediente. Mâncărica de murături este o reţetă mănăstirească autentică care se pregăteşte foarte rapid şi este alegerea ideală pentru perioada Postului Paştelui.
Ingrediente mâncărică murături
4 cepe;
500 g de murături asortate;
1 pahar suc de roșii.
Mod de preparare mâncărică de murături
Pentru început se va căli ceapa în foarte puţin ulei. Cât timp se căleşte ceapa, se vor tăia murăturile. De preferat ca aceastea să fie asortate pentru ca rezultatul final să fie unul spectaculos. După ce ceapa a devenit translucidă, se vor adăuga şi murăturile pe care iniţial le-am scurs de zeamă.
După aproximativ 15 minute de călit, se va adauga şi sucul de roşii. Întreaga compoziţie se va condimenta după gust cu piper. În cazul în care murăturile au fost în murate în sare, nu ar mai fi necesar să adăugaţi şi sare. Acum întreaga compoziţie mai poate sta la foc mic pentru aproximativ 10 minute. La final, aceasta se poate servi cu pătrunjel deasupra.
Sursa foto: Captura Youtube