Chiar dacă suntem în izolare și la masa de Paște ne vom afla într-o formulă mai restrânsă, încă ne putem bucura de apetisantele mâncăruri tradiționale.
Pasca este, cu siguranță, preparatul pe care îl așteptăm cu nerăbdare în apropierea Sărbătorilor Pascale.
Pască fără aluat, cu aluat, cu brânză dulce, cu brânză sărată. Există mai multe versiuni pe care le putem încerca Paștele acesta.
Și pentru că timpul în izolare ne permite să stăm mai mult în bucătărie și să încercăm noi rețete, iată câteva rețete de pască:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun cele 6 ouă într-un bol, se adaufă zahărul și semințele de la păstaia de vanilie( sau esența de vanilie) și se amestecă foarte bine cu un tel.
Peste ouă se adaugă brânza de vaci și se amestecă.
Peste amestecul de brânză și ouă se pune untul la temperature camerei, care se va încorpora în amestec.
În continuare se pune făina puțin câte puțin și se amestecă cu o paletă pentru a o încorpora bine. Este nevoie doar de 4 linguri de făină care vor ajuta pasca să se lege mai bine.
Se adaugă apoi grișul puțin câte puțin, amestecând până se încorporează. Se adaugă smântâna, se amestecă. Se pun stafidele, sau fructele confiate și se amestecă iar.
Se pune toată compoziția într-o tavă, unsă cu unt și tapetată cu făină. Se preîncălzește cuptorul la 175 grade și se dă tava la copt pentru aproximativ 40-45 minute, la foc mic sau până când pasca este aurie deasupra.
Se lasă la răcit peste noapte apoi se scoate din formă.
Ingrediente:
Aluat:
Umplutură:
Mod de preparare:
Se face o maia din puțină apă călduță, făină și drojdie. Se lasă la crescut, apoi se adaugă peste un amestec de făină cu sare. Se frământă un aluat moale, nelipicios și se lasă sa dospeasca până își dubleaza volumul. Pentru umplutură se amestecă ingredientele până iese o compoziție cremoasă.Se pune aluatul în tavă, apoi se adaugă umplutura. Se lasă în cuptorul încins la 180 de grade circa 40-45 de minute.
Este timpul să ne bucurăm de deliciile specifice Paștelui. Vă dorim POFTĂ BUNĂ și SĂRBĂTORI FERICITE!